Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ELMS

Formula Racing skal forsvare mesterskabsføring på Paul Ricard

ELMS 
02/05/24 

Det danske Ferrari-hold fra Lyngby skal forsvare mesterskabsføringen i European Le Mans Series, når anden afdeling af sportsvognsmesterskabet finder sted i Frankrig den kommende weekend.
 


(Foto: Formula Racing)

2024-sæsonen er startet forrygende for Formula Racing, som sikrede sejren i den nye GT3-klasse i første afdeling af European Le Mans Series på Circuit de Barcelona-Catalunya for tre uger siden. Det danske Ferrari-hold har dermed en mesterskabsføring at forsvare, når anden afdeling af det benhårde EM for sportsvogne finder sted på sydfranske Circuit de Paul Ricard den kommende weekend.


(Foto: Formula Racing)

– Vi stiller til start i Frankrig med kæmpe motivation efter en fantastisk sæsonåbner. Vores ambition har hele tiden været at sikre mesterskabet, og med en foreløbig føring er vi på rette vej. Paul Ricard er en af de baner, hvorpå vi har testet inden sæsonstarten, og dermed er vi godt forberedte på weekendens strabadser, lyder det fra teamchef hos Allan Jørgensen.


(Foto: Formula Racing)

Den danske Ferrari 296 GT3 med startnummer #50 besættes igen af den danske Ferrari-fabrikskører og tidligere Le Mans-vinder i GTE Am-klassen, Nicklas Nielsen, samt 17-årige Conrad Laursen og den tidligere ELMS-mester Johnny Laursen.


(Foto: Formula Racing)

– Vores sejr i Barcelona var jo en suveræn start, og nu gælder det om at holde dampen oppe. Den nye GT3-klasse byder på et hårdt felt, og vi kæmpede især mod et stærkt Porsche-hold i sæsonåbneren. Som altid er European Le Mans Series et mesterskab, hvor det er enormt vigtigt at få point med fra hvert eneste løb, så det gælder om at komme videre fra Paul Ricard med det bedst mulige resultat, lyder det fra Nicklas Nielsen.


(Foto: Formula Racing)

– Vi er naturligvis enormt glade for den position, vi har i mesterskabet lige nu, men med dét følger også et endnu hårdere pres forud for anden afdeling. Personligt er jeg meget tilfreds med min præstation i sæsonåbneren og glæder mig til at komme tilbage i bilen igen. Det bliver hårdt, men vi kommer som altid til at gøre vores bedste, lyder det fra Conrad Laursen.


(Foto: Formula Racing)

– Det bliver godt at komme tilbage i kampen igen, og alle fingre er krydset for, at vi igen er i stand til at kæmpe med om et topresultat. Vi havde en god test på Paul Ricard tidligere på foråret og føler os godt klar. Vi har fem afdelinger endnu, så alt kan ske, og vores fornemste opgave er at fokusere på at få bilen hjem på den bedst mulige placering uanset hvad, lyder det fra Johnny Laursen.


(Foto: Formula Racing)

Anden afdeling af European Le Mans Series skydes i gang med første officielle træning fredag den 3. maj, mens kvalifikationen finder sted lørdag den 4. maj. Det fire timer lange EM-løb flages grønt søndag den 5. maj klokken 11.30. Løbet kan følges live på YouTube.


(Foto: Formula Racing)

European Le Mans Series - Circuit Paul Ricard

Fredag den 3. maj
11.50 – Practice #1

Lørdag den 4. maj
10.10 – Practice #2
14.40 – Qualifying GT3

Søndag den 5. maj
11.30 – RACE (4 hours)

Se løbet live

Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Læs mere om:
  • Conrad Laursen
  • Johnny Laursen
  • Nicklas Nielsen
  • Formula Racing
  • Paul Ricard
  • 05/05/24 - Paul Ricard - ELMS
  •