Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Legends Car Cup

Theodor Jensen - nu også med succes i Legend Car

Legends Car Cup 
02/05/24 

Legends Car CupFamilieudflugt til Padborg Park endte med topresultater til den randrusianske racerkører.
 

Sammen med sin far, Kenneth, var Theodor Jensen i weekenden til start i det danske Legend Cup-mesterskab på Padborg Park. Et godt afbræk fra Eurocup3-mesterskabet - men når først hjelmen kommer på, er motorsport rå alvor, og derfor var der racerløb som skulle vindes.


(Foto: Grippo)

Med næstbedste omgangstid i kvalifikationen tydede det på, at der kunne være succes i sigte. Reglementet i Legend Car dikterer dog, at de 20 bedste kørere i kvalifikationen skal starte i omvendt startrækkefølge i løbet. Den slags giver masser af action, når de hurtige kørere arbejder sig frem gennem feltet. Det gjaldt også for Theodor, som nåede op til sjettepladsen, inden et kikset gearskift fik bilen til at spinne rundt. Det sendte Theodor ned på tiendepladsen.

Det næste løb kunne han til gengæld starte fra femtepladsen. Her fulgte østjyden med de forankørende de første par omgange, før en safety car-periode neutraliserede løbet for en stund. Efterfølgende blev der kæmpet hårdt for at komme frem i feltet - og det blev takseret endnu hårdere af dommerne:


(Foto: Grippo)

- Jeg pressede på den forankørende og forsøgte at gå indenom ham for enden af langsiden, men her pressede han mig ud i en vandpyt, så jeg mistede vejgrebet og endte med at snurre ham rundt. Selvom jeg sluttede på femtepladsen valgte dommerne at diskvalificere mig for hændelsen - det er jeg slet ikke enig i, men det er der ikke rigtigt noget at gøre ved, fortæller Theodor om løbet.

Diskvalifikationen betød imidlertid, at Theodor måtte starte finaleheatet fra 14. pladsen. En knivskarp start sendte ham lynhurtigt op gennem feltet, og meget hurtigt var han fremme på fjerdepladsen. Men det var ikke nok for den efterhånden meget rutinerede racerkører:

- Der kom en safety car-periode, og efter den fik vi en enkelt fri omgang inden målflaget, så det var om at udnytte muligheden. Jeg var ret hurtigt oppe på tredjepladsen, og jeg kunne se at de to forreste lå og kæmpede ret intenst lige foran mig, så jeg lagde pres på ham ned ad langsiden inden det sidste sving, så han lavede en bremsefejl og jeg kunne snuppe andenpladsen i sidste øjeblik, forklarer Theodor om søndagens hæsblæsende racerløb.

- Det har været en god weekend med noget vildt racerløb og plads til hygge; det var ret fedt. Og så tror jeg også at jeg har vist, at jeg også kan finde ud af at køre sådan en Legend Car, lyder det friskt fra Theodor Jensen.

Om godt 14 dage gælder det så Eurocup3 med Palou Motorsport igen. Denne gang køres der på Red Bull Ring i Østrig; en smukt beliggende racerbane med nogle legendariske sving og gode langsider.

Theodor Jensen Racing


Læs mere om:
  • Theodor Jensen
  • Padborg Park
  • 28/04/24 - Padborg Park - Legends Car Cup
  •