Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DS3 Cup

Race for alle pengene i DS3 Cup-sæsonpremieren

DS3 Cup 
29/04/24 

DS3 CupDer blev ikke givet ved dørene mellem nye og erfarne kørere, da DS3 Cup kørte første afdeling af mesterskabet på Padborg Park.
 

En håndfuld nye kørere har i vinteren løb meldt sig på banen, klar til at deltage i den tætte mærkeklasse. Det gav spændende racerløb og underholdende racerløb weekenden igennem.

Weekendens store overraskelse var uden tvivl Mathias Klingenberg, der på grund af tekniske problemer ikke havde fået kørt mere end et par omgange i bilen forud for sæsonstarten. Det lod han sig ikke mærke synderligt af, for han lagde ud med at tage pole position til lørdagens løb!

Successen fortsatte for Klingenberg, som i løbet kæmpede indædt om førstepladsen med den mere rutinerede Milan Rytter. Det blev Rytter, som løb med sejren, men for Klingenberg og Madbull Racing var det en stor sejr.

Jaakko Louhi og Oliver Larsen kæmpede gennem hele lørdagens løb om tredjepladsen. Det blev Oliver, som tog sejren efter en overhaling som startede for enden af langsiden og sluttede på vej ud mod Big Mag-kurven. Indtil da kørte de to side om side, for ingen ville give sig.

Søndagens løb blev ikke mindre spændende. Jaakko Louhi havde fart på, og fra tredjepladsen kæmpede han sig i front, mens Mathias Villadsen nægtede at give slip på finnen og hele tiden holdt sig tæt på. Det lykkedes dog ikke Villadsen at indhente eller komme forbi Louhi, som tog en flot sejr.

Spændingen var især til stede, da Linda Vekka kørte sig frem fra syvendepladsen og i den sidste halvdel af løbet kæmpede indædt med Oliver Larsen om at sikre den sidste podieplacering. Med imponerende sene nedbremsninger for enden af langsiden fik hun til sidst udmanøvreret Oliver Larsen og sikrede endnu en DS3-pokal til Finland. Jublen var da også stor, da de to finske kørere lykønskede hinanden efter løbet.

Mathias Klingenberg var også på vej frem i feltet, da et kikset gearskifte ødelagde andet gear på bilen. Det kostede en del på omgangstiden, så han måtte tage til takke med sjettepladsen.

Brødrene Normann havde en blandet weekend, hvor det primære mål var at lære bilerne at kende og vænne sig til at køre racerløb i biler med forhjulstræk. Feltets erfarne kører, Bent Dyhre Hansen, kæmpede i første heat, men kom stærkt igen i andet heat, hvor han sluttede på femtepladsen, ikke langt fra top 3.

Der køres DS3 Cup igen om to uger, når FDM Jyllandsringen tager hul på sin løbssæson, hvor også TCR Denmark er klar til at bidrage til underholdningen.

DS3 Cup

Kim Gripping

Læs mere om:
  • Padborg Park
  • 28/04/24 - Padborg Park - DS3 Cup
  •