Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Touring Car Racing Denmark

Debutanterne sprang i fra den dybe ende

TCR Denmark 
17/04/24 

TCR DenmarkDer er flere nye kørere på spil i TCR Denmark’s 2024-sæson, og fælles for dem er, at der er en stejl indlæringskurve, som skal bestiges inden sæsonstart om en god uges tid.
 

Marco Dahl fik en god del kilometer i sin Peugeot 308TCR under tirsdagens mediedag, og selvom han har løbserfaring fra den Peugeot RCZ Cup-bil, han deltog i DEC-mesterskabet med sidste år, er en fuldblods TCR-racer en helt anden historie:

- Det er et gigantisk spring fra RCZ’eren til TCR-bilen. Jeg lærer meget hver gang, jeg er på banen, og der er stadigvæk rigtig meget som jeg skal have styr på, fortæller Marco Dahl, som med erfarne mekanikere er klædt godt på til sæsonen. Marco ved også godt, hvor sæsonens største udfordring ligger:

- Min udfordring bliver at holde kadencen gennem en hel løbsweekend. Der bliver kørt mere intensivt i TCR-feltet, så jeg får mit at se til med både at kæmpe om placeringer og samtidig passe på mine dæk. Men jeg glæder mig til at kæmpe med i feltet, siger han.

En anden debutant skal omstille sig endnu mere. Det er Jacob Wunderov, som hidtil har fokuseret på historisk motorsport - og rallycross før det. Omstillingen fra en historisk, baghjulstrukket racerbil til en moderne og forhjulstrukket TCR-bil er ikke for sarte sjæle:

- Jeg trængte til at prøve kræfter med noget andet motorsport end det historiske, og TCR virkede som en seriøs udfordring … og det har jeg også fået. Der er meget, jeg skal vænne mig til, både med kørestil og hvordan sådan en bil skal håndteres helt generelt, siger Jacob Wunderov, der i løbet af mediedagen kom mere på plads med bilen.

»FORHJULSTRÆK ER LIGE MIG«

Malte Ebdrup er i år tredje kører hos Mascot Motorsport i TCR Denmark. Han føler sig allerede hjemme i den ældre generations Honda Civic Type-R TCR:

- Altså jeg elsker forhjulstræk, så det her er bare lige mig! Siden jeg kørte i 1600 Challenge i 2021 har jeg været vild med dynamikken i forhjulstrækkerne, og det her er jo bare det ypperste af sin slags. Jeg skal blive endnu skarpere i bilen, men jeg kan virkelig godt lide at køre den, siger Malte Ebdrup, som også sætter stor pris på al den viden, der følger med bilen:

- Teamet ved alt om den bil, så for mig handler det mest om bare at gøre hvad der bliver sagt og suge til mig af al den viden, de kommer med. Og så har jeg Kasper H., der er virkelig god til at forklare hvordan bilen skal køres, så jeg er super priviligeret. Der er ingen tvivl om, at jeg bare skal høre godt efter og så gøre mit bedste for at tage det hele ind, siger han.

Hvordan debutanterne klarer sig, får vi at se om en uges tid, når sæsonen i TCR Denmark starter på Padborg Park den 27-28. april.

TCR Denmark

Læs mere om:
  • Jacob Wunderov
  • Malte Ebdrup
  • Marco Dahl
  • Jyllandsringen
  • Padborg Park
  • 28/04/24 - Padborg Park - TCR Denmark
  •