Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Michelin Le Mans Cup

Absolut godkendt Le Mans Series-debut for Sebastian Gravlund

Michelin
Le Mans Cup 

15/04/24 

Mesterskabspoint og ros fra teamet var bare nogle af de positive ting, Sebastian Gravlund tog med fra sin Michelin Le Mans Series-debut på Circuit de Barcelona-Catalunya i weekenden.
 


(Foto: Gravlund Motorsport)

Den københavnske racerkører deler den 450 hestekræfter stærke LMP3-racer med briten Tim Creswick, og selvom begge kørere fik deres debut i weekenden, gik det ganske godt:

- Tim har lidt mindre løbserfaring end jeg, og skal samtidig omstille sig fra de GT-biler, han hidtil har kørt. Han gjorde det rigtig fint i træningerne, og i kvalifikationen var han 13. hurtigst ud af 29 biler i LMP3-klassen, så allerede dér så det positivt ud for os, fortæller Sebastian Gravlund, der også så til mens medkøreren kørte første halvdel af det næsten to timer lange løb lørdag.


(Foto: Gravlund Motorsport)

Her fik Creswick en god start og avancerede til 12. pladsen, hvorfra han nærmede sig de forankørende. Et mislykket overhalingsforsøg betød dog, at bilen spandt rundt og en del placeringer gik tabt. Dermed måtte Sebastian overtage bilen på 18. pladsen - til gengæld var opgaven til at forstå:

- Der var heldigvis god fart i bilen, da jeg kom på banen, så jeg kunne indhente og overhale alle de tabte placeringer og køre mig frem til 10. pladsen, siger Sebastian Gravlund, som sikrede parrets første mesterskabspoint på trods af en udfordrende første halvdel af løbet.

Undervejs i løbet markerede Sebastian som feltets femte hurtigste kører. Ganske godt for en debutant.

- Jeg er rigtig godt tilfreds med vores første løb, og ikke mindst min egen indsats. Det var første gang, jeg prøvede at køre en time uden stop, og det krævede både fokus og at jeg var opmærksom på ikke at få slidt dækkene alt for meget. Og så var der en del trafik med GT-bilerne i feltet, så jeg havde nok at se til, fortæller han.


(Foto: Gravlund Motorsport)

Sebastian Gravlund har indtil i år fokuseret på formelbiler og før det gokart. Begge dele køres som kortere og mere intensive løb, og det kræver et helt andet fokus at få succes i langdistanceracing:

- Jeg synes, det er sindssygt fedt! Fokus er pludselig meget mere rettet mod at få bronzekøreren gjort hurtigere, og det kræver kompromiser at få bilen til at være hurtig nok for os begge. Tim og jeg kommer rigtig godt ud af det med hinanden, og jeg har været i stand til at give ham brugbar feedback på hans kørsel, så det er en rigtig god og lærerig måde at køre racerløb på, siger Sebastian Gravlund, der ser frem til arbejdet med at kravle op ad rangstigen sammen med Inter Europol Competition-teamet og Tim Creswick:

- Hvis vi kan køre os i top 10 på den første løbsweekend på trods af et spin, så tror jeg på at vi kan komme et pænt stykke frem inden sæsonen er slut. Det er i hvert fald det, vi alle sammen arbejder for at opnå, lover han.

Næste løb i Michelin Le Mans Series køres om tre uger på Circuit Paul Ricard i Sydfrankrig.

Gravlund Motorsport

Kim Gripping

Læs mere om:
  • Sebastian Gravlund
  • Circuit de Catalunya
  • 13/04/24 - Circuit de Catalunya - Michelin Le Mans Cup
  •