Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ELMS

Dansk Ferrari-triumf i Barcelona: Formula Racing vinder ELMS-premiere

ELMS 
14/04/24 

Det danske Ferrari-hold sikrede søndag GT3-sejren i sæsonens første afdeling af European Le Mans Series i Barcelona.
 


(Foto: Xynamic)

Der var lagt op til et brag af en sæsonpremiere, da første afdeling af European Le Mans Series blev flaget grønt på Circuit de Barcelona-Catalunya søndag – og det endte endda med at være den danske nationalsang, som bragede ud af højttalerne til podieceremonien, da Formula Racing sikrede sejren i den nye GT3-kategori.


(Foto: Xynamic)

– Det er fantastisk at begynde sæsonen med en sejr, især i et så konkurrencestærkt felt, som vi oplever i den nye GT3-kategori. Hele holdet kørte et stærkt ræs, og vi var med i kampen fra start til slut. Ingen tvivl om, at vi var stærkt udfordret af den førende Porsche fra Iron Dames, som, til vores held, endte med selv at blive udfordret af tekniske problemer. Sejren er en motiverende belønning efter vores forberedelser, og nu gælder det om at bevare momentet, lyder det fra teamchef hos Formula Racing, Allan Jørgensen.


(Foto: Xynamic)

Det var Ferrari-fabrikskøreren Nicklas Nielsen, som kørte den danske Ferrari 296 GT3 i mål efter fire timers ræs på den spanske racerbane, hvor teamkammeraterne, Johnny Laursen og Conrad Laursen, forinden havde kørt holdet fra en tredjeplads på startgridden og frem til en solid føring.


(Foto: Xynamic)

– Jeg overtog bilen med 30 sekunders gap ned til den næste bil i GT3-klassen, så mit job var nemt i dag. Det var Johnny og Conrad (Laursen, red.), som stod for det hårde arbejde, og dét gjorde de fantastisk. Det er stort for et dansk team at tage den første ELMS-sejr i den nye GT3-kategori, og jeg er glad og stolt på hele holdets vegne, lyder det fra Nicklas Nielsen


(Foto: Xynamic)

– Vi var tæt på et par sejre sidste år, men lykkedes ikke, så derfor er det befriende endelig at kunne tage det øverste podie. Vi havde en stærk bil denne weekend, og jeg synes, hele holdet leverede på højt niveau. Personligt er jeg godt tilfreds med min præstation, og det var lækkert at kunne give bilen videre til Nicklas (Nielsen, red.) på en føring. En fed måde at skyde sæsonen i gang på, og jeg glæder mig til at komme tilbage i kampen igen, lyder det fra Conrad Laursen.


(Foto: Xynamic)

– Vi er alle sammen kommet godt ind i den nye bil, og dét mærkede vi dag. Vi følte os godt med på farten under optakten til weekenden, men vi vidste også, at var oppe imod nogle hårde konkurrenter. Vores sejr var en blanding at hårdt arbejde og en smule held, men sådan er det som regel i den her sport. Det er fantastisk tage hjem fra første afdeling på en føring, hvilket kun understreger vores ambition om at generobre mesterskabet, lyder det fra Johnny Laursen.


Dansk Ferrari-triumf i Barcelona: Formula Racing vinder ELMS-premiere
(Foto: Xynamic)

Formula Racing var senest på sejrspodiet i 2015-udgaven af European Le Mans Series, hvor det danske hold også lykkedes med et mesterskab i den daværende GTE-kategori. Næste afdeling af 2024-udgaven afvikles den 3.-5. maj på franske Circuit Paul Ricard.

Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Se eller gense løbet her:

Læs mere om:
  • Conrad Laursen
  • Johnny Laursen
  • Nicklas Nielsen
  • Formula Racing
  • Circuit de Catalunya
  • 14/04/24 - Circuit de Catalunya - ELMS
  •