Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

GT World Challenge Endurance

Sebastian Øgaard efter GT3-debut: En lærerig oplevelse

GT World Challenge
Endurance 

09/04/24 

Det blev til en niendeplads for Sebastian Øgaard og teamkammeraterne fra Comtoyou Racing i årets første GT World Challenge-løb, som trods resultatet var en motiverende oplevelse for danskeren.
 


(Foto: Comtoyou Racing)

Udfordringer var der nok af for Sebastian Øgaard, som fik sin GT3-debut den forgangne weekend på Circuit de Paul Ricard. Den franske racerbane lagde asfalt til årets første afdeling af GT World Challenge Europe Endurance Cup, og det danske talent – som i år tager hul på en spændende rejse med Aston Martin Racings juniorprogram – var positiv trods slutplacering som nier i Silver Cup-klassen.


(Foto: Comtoyou Racing)

– Trods det skuffende resultat har det været en fed og lærerig oplevelse at køre mit første GT3- og langdistanceløb. Vi havde bestemt større forventninger end en niendeplads, men vi havde desværre også tekniske udfordringer i løbet af weekenden, især under løbet, hvor jeg for eksempel både måtte kæmpe med et gearkasseproblem og en fejl på bremserne under mit stint, hvilket var med til at sætte os nogle omgange bagud – og helt ud af kampen om sejren. Det er ærgerligt, men teamet løste opgaven, og med en helt ny bil kan man desværre ikke altid forvente, at tingene spiller fra start, lyder det fra Sebastian Øgaard.


(Foto: Comtoyou Racing)

– Tager man vores problemer ud af ligningen, så var det en solid weekend. Vi var ikke helt med på farten, men vi har at lovende udgangspunkt at udvikle på, og vores mål er stadig at vinde Silver Cup-mesterskabet. Jeg har lært utroligt meget denne weekend, og jeg glæder mig enormt til at tage erfaringerne med mig til næste ræs, som er årets højdepunkt, nemlig 24-timersløbet på Spa-Francorchamps.


(Foto: Comtoyou Racing)

Årets udgave af 24 Hours of Spa – som også er anden afdeling af GT World Challenge Europe Endurance Cup – afvikles på den berømte belgiske Formel 1-bane, Spa-Francorchamps, den 29.-30. juni.

Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Læs mere om:
  • Sebastian Øgaard
  • Paul Ricard
  • 07/04/24 - Paul Ricard - GT World Challenge Endurance
  •