Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Diverse Motorsport

DASU Elitenyt

Diverse 
08/04/24 

Svær start for danskerne i GT World Challenge Europe
ELMS 4 Hours of Barcelona - Vestis endurance-debut
Le Mans Cup i Barcelona - Sebastian Gravlund i LMP3
Champions of the Future i Frankrig
RMCET i Genk
 

Siden sidst
Svær start for danskerne i GT World Challenge Europe
Første afdeling af Fanatec GT World Challenge Europe fandt sted i weekenden på Paul Ricard-banen i det franske. Det var en udfordrende start på løbsserien for de fem danskere, som var til start i et felt på 55 biler. Bedst gik det for Marco Sørensen og Nicki Thiim, som sluttede på en syvendeplads i Pro-klassen efter at have startet fra en 17. plads.
I øvrigt kører Marco Sørensen første afdeling af den japanske Super GT-serie i weekenden for D’station Racing – teamet, han også kører for i FIA WEC. Løbet foregår på Okayama International Circuit.

Hverken Sebastian Øgaard, Bastian Buus eller Nicolai Kjærgaard havde ej heldet med sig i det tre timers lange løb, til at kunne hente podieplaceringer med hjem denne gang.

På Paul Ricard blev der også kørt første afdeling af Fanatec GT2 European Series, hvor de to danskere, Simon Birch og Thomas Andersen, kørte en P3 hjem i Pro/AM-klassen i lørdagens Race 2.

Se highlights fra løbet her


Det sker
ELMS 4 Hours of Barcelona - Vestis endurance-debut
Det er blevet tid til, at European Le Mans Series får sin sæsonstart med 4 Hours of Barcelona. 43 biler er til start, hvor otte danskere skal i aktion.

LMP2-klassen byder på tre danske navne. Hos COOL Racing kører både Malthe Jakobsen og Frederik Vesti med. Jakobsen, som sidste år blev toer i seriens LMP2 Pro/Am-klasse, også for COOL Racing, kører i år med i LMP2-klassen, hvor bilen deles med spanske Lorenzo Fluxa og japanske Ritomo Miyata. Malthe Jakobsen kører i bil #37.
I bil #47 debuterer Frederik Vesti som endurance-kører. Vesti, som i år også er reservekører for Mercedes-AMG F1, skal køre LMP2-bilen sammen med Alejandro Garcia fra Mexico og franskmanden, Paul-Loup Chatin.
David Heinemeier Hansson kører for Nielsen Racing i bil #27, som han kører med Nicolas Pino fra Chile samt William Stevens fra Storbritannien.

I LMP3-klassen er en enkelt dansker med – Michael Jensen. Han deler bil med briten, Nick Adcock, og Gael Julien fra Frankrig. Michael Jensen sidder i bil #15 for teamet, RLR Msport.

LMGTE-klassen erstattes med GT3-biler, og bliver dermed til LMGT3. Her kører fire danskere med, hvor tre af dem er at finde hos danske Formula Racing. Der er tale Ferraris fabrikskører, Nicklas Nielsen, samt far-søn-duoen, Johnny og Conrad Laursen. De kører i bil #50.
Michelle Gatting sidder i bil #85 – Iron Dames-bilen, som hun skal køre sammen med belgieren, Sarah Bovy, og Schweiziske Rahel Frey. Gatting har en travl 2024-sæson, hvor hun, udover ELMS, også kører med i FIA WEC og IMSA Sportscar Championship.

4 Hours of Barcelona køres søndag d. 14. april og starter kl. 11:30.

Læs mere & find tidsplan her


Det sker
Le Mans Cup i Barcelona - Sebastian Gravlund i LMP3
Første afdeling af Michelin Le Mans Cup skal køres i weekenden. Det foregår på Circuit de Barcelona-Catalunya i forbindelse med ELMS-løbet. To danskere er til start i LMP3-klassen med et stort felt på 29 biler.

19-årige Sebastian Gravlund kører med hos Inter Europol Competition, hvor han skal køre i bil #43 sammen med britiske Timothy Creswick. Gravlund, som sidste år deltog i formelserien, Eurocup-3, skal i år køre sin første sæson i en LMP-racer.

Hos det danske team, High Class Racing, kører Jens Reno Møller i bil #20 med teamkammeraten Tommy Foster fra Storbritannien.

Le Mans Cup køres lørdag d. 13. april. Løbet køres over to timer og starter kl. 17:40.

Se løbet live her


Det sker
Champions of the Future i Frankrig
Anden afdeling af den internationale kartingserie, Champions of the Future Euro Series, skal køres i weekenden. Løbet finder sted i Frankrig på Circuit de Karting du Val d’Argenton.

Marco Garst stiller op i OK Junior-klassen i kart #47 hos CRG Racing Team. Også hos CRG Racing Team holder Oliver Rasmussen til, hvor han kører i kart #48 i samme klasse.

Tony Karts David Walther kører i OK-klassen. Hold øje med det unge talent i kart #265.

Finalerne køres lørdag d. 13. april fra kl. 13:00.

Se finalerne live her


Det sker
RMCET i Genk
På den ikoniske, belgiske gokartbane, Karting Genk, køres første afdeling af Rotax Max Challenge Euro Trophy. Ti danskere er til start – blandt andet Casper Nissen, som i år også repræsenterer Danmark og DASU i FIA Karting Academy Trophy.

Se deltagerlisten for RMCET her.

Finalerne køres søndag d. 14. april fra kl. 14:00.

Se finalerne live her


Læs mere om:
 • Bastian Buus
 • Conrad Laursen
 • David Heinemeier Hansson
 • David Walther
 • Frederik Vesti
 • Jens Reno Møller
 • Johnny Laursen
 • Malthe Jakobsen
 • Marco L. Sørensen
 • Michael Jensen
 • Michelle Gatting
 • Nicki Thiim
 • Nicklas Nielsen
 • Nicolai Kjærgaard
 • Oliver Rasmussen
 • Sebastian Gravlund
 • Sebastian Øgaard
 • Simon Birch Kristensen
 • Thomas Andersen
 •