Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Sportscar racing

17 årige Simon Birch på podiet i Fanatec GT2 European Series på Paul Ricard i Frankrig

Sportscar racing 
07/04/24 

Simon Birch rejste i onsdags til Frankrig for at køre Fanatec GT2 European Series sammen med hans danske makker Thomas Andersen i KTM X-Bow for Razoon - More than racing.
 


(Foto: Gruppe C Photography)

Torsdag var der testdag og Simon Birch viste at han var rigtig godt tilpas i den nye bil og leverede lynhurtige og stabile træningstider.

Fredag endnu en test med meget hurtige og stabile tider.

Til løbet skal Simon Birch og Thomas Andersen sætte en kval tid hver.
Thomas Andersen får sat en kvalifikation som P13, hvilket dermed er startposition til race 1. Simon Birch får lavet en lynhurtig kvalifikation som P4, som giver en startposition til race 2.

Simon Birch fortæller, at løbene gik godt, Thomas fik i race 1 kørt bilen lidt fremad i rækkerne så jeg kunne overtage bilen fra en P10. Så speederen i bund og jeg får os kørt op på en 5. plads.

I race 2 er det Simon Birch der starter og han får kørt stærkt og stabilt og med et pitstop og førerskifte der sad lige i skabet kører Thomas Andersen på banen som P2.
Thomas Andersen kæmper en brav kamp med andre hurtige kørere og kommer ind på en flot 3. plads.


(Foto: Privat)

Simon Birch fortæller at det var mega fedt at slutte weekenden af på podiet og få samlet nogle gode point til det samlede mesterskab.

Simon Birch var for godt 2 måneder siden arbejdsløs racerkører, da det team han kørte for - GMB Motorsport - måtte lukke grundet økonomiske vanskeligheder, men nu skal Simon Birch køre ikke mindre end 3 serier i Danmark og udlandet.

Simon Birch var i marts måned i Spanien og køre sæsonens første løb i GT Winther Series GT2 i KTM X-Bow sammen med Thomas Andersen.
De vandt her begge heats i deres klasse.

Simon Birch skulle her også teste en Porche Caymann GT4 for det Østrigske team - Razoon - More than racing - og efter kun 10 testomgange stod Simon Birch med tilbuddet om en kontrakt til den tyske Adac serie i GT4.

Så Simon Birch vil nu være at se i den Danske Super GT klasse, den tyske Adac GT 4 klasse og i Fanatec GT2 European Series.


(Foto: Gruppe C Photography)

Louise Kristensen


Læs mere om:
  • Simon Birch Kristensen
  • Thomas Andersen
  •