Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Speedway

Danmark står stærkt til EM i weekenden

Speedway 
05/04/24 

De danske landsholdskørere i speedway vandt overlegent i semifinalen ved hold EM i sidste uge. Det giver øget tro på EM-guld op til finalen på i morgen.
 

Der var i den grad tale om dansk dominans i semifinalen ved hold EM i speedway, da Danmark vandt sin gruppe med 49 point foran Tjekkiet på andenpladsen med kun 33 point.

Dermed er Danmark en oplagt favorit ved EM-finalen for hold i morgen, selvom de forsvarende mestre fra Polen kan give danskerne kamp til stregen.

- De danske kørere står stærkt, når de står sammen som et hold. Det viser resultatet fra semifinalen, som i den grad også har givet et ekstra løft i kampgejsten. Så nu gælder det om at holde fast i vores teamspirit og gentage succesen på lørdag, fortæller Nicki Pedersen og afslutter:

- Chancerne for dansk guld er rigtig gode, for alle på holdet går benhårdt efter sejren. Men det skal nok blive et spændende løb, og som jeg ser det, bliver det et opgør mellem Danmark og Polen, der nok kommer til at tage alle midler i brug for at genvinde titlen.


(Foto: SportXpress)

Holdene ved EM-hold finalen er:

DANMARK
1. Mikkel Michelsen
2. Anders Thomsen
3. Rasmus Jensen
4. Mads Hansen
17. Bastian Pedersen

POLEN
5. Bartosz Zmarzlik
6. Patryk Dudek
7. Przemysław Pawlicki
8. Piotr Pawlicki
18. Wiktor Przyjemski

SVERIGE
9. Jacob Thorsell
10. Antonio Lindbäck
11. Fredrik Lindgren
12. Kim Nilsson
19. Casper Henrikson

TJEKKIET
13. Daniel Klima
14. Vaclav Milik
15. Jan Kvech
16. Jan Macek
20. Adam Bubba Bednar

DMU - Danmarks Motor Union