Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Diverse Motorsport

DASU Elitenyt

Diverse 
20/03/24 

Sebring-podie til Mikkel Jensen - særligt Indycar-løb i vente
 


(Foto: TDS Racing)

Siden sidst

Sebring-podie til Mikkel Jensen

Det ikoniske 12-timers løb på Sebring International Raceway blev i weekenden kørt.

For femte gang i træk kunne Mikkel Jensen indtage podiet til 12 Hours of Sebring, hvor det i år blev til en andenplads i LMP2-klassen. Dog var det ikke en andenplads, som Jensen og teamet, TDS Racing, havde regnet med. I løbets sidste time lå bilen til at vinde, men grundet en pludselig safetycar, som ikke var til TDS Racings fordel, blev det ikke til en sejr denne gang.

Udover Mikkel Jensens podie, har årets Sebring-løb i IMSA-serien ikke været præget af danske podieplaceringer. Bl.a. slutter Frederik Schandorff (GTD) og Malthe Jakobsen (LMP2) begge på en 7. plads i deres klasser. Både Michelle Gatting og Nicklas Nielsen måtte udgå af løbet.

Læs mere her


Siden sidst

Rasmus Christensen er første vinder i e-sport DIF-DM

Mandag aften sikrede Rasmus Christensen sig titlen som den første vinder, nogensinde, af et DIF-DM i e-sport i DASUs nye serie, F4 Esports Danish Championship.

Rasmus Christensen vinder mesterskabet med 213 point - 25 point ned til Mathias Stokbæk Jensen på andenpladsen.

Top 5 i mesterskabet har kvalificeret sig til at forsvare Danmark i det nordiske mesterskab, som køres i Stockholm d. 27. april.

Læs mere her(Foto: Joe Skibinski / IMS Photo )

Det sker

Millioner på spil i weekendens Indycar-løb

Weekendens løb i Indycar bliver en noget anderledes løbsweekend af slagsen for Christian Lundgaard og Christian Rasmussen, når Thermal $1 Million Challenge skal køres. Thermal $1 Million Challenge er et selvstændigt løb i Indycar-kalenderen, som ikke tæller med i mesterskabsstillingen. Som navnet antyder, er der en del penge på spil - over 1,7 mio. dollars, hvilket svarer til ca. 12 mio. kr.

Løbet afholdes i Thermal, Californien hos The Thermal Club – en privat klub for motorsportsentusiaster, hvor en 4,8 km lang bane er beliggende.

Løbet køres søndag aften kl. 21:50 og sendes på TV3 Max.

Læs mere her(Foto: LAT Images)

Det sker

Australiens Grand Prix - 10 år siden Kevins topdebut

For tredje gang i denne måned skal der køres Formel 1 Grand Prix. Denne gang er det Australiens Grand Prix, som køres i Melbourne på Albert Park Circuit.

Det er i år, og præcist i marts måned, 10 år siden, at Kevin Magnussen debuterede i Formel 1, hvor han imponerede alle ved at komme på podiet i Australiens Grand Prix.

Tidligt skal man op, eller længe skal man holde sig vågen, når løbet køres kl. 5 om morgenen på søndag.

Formel 1 kan ses på både Viaplay, F1 TV Pro, TV3+, TV3 Sport eller det kan følges via F1 Live Timing.

Læs mere og find tidsplan herSæsonstart for FIA EM i karting
(Foto: Tony Kart)

Det sker

Sæsonstart for FIA EM i karting

Første afdeling af FIA Karting European Championship køres i den kommende weekend på Kartodromo Internacional Lucas Guerrero i Valencia, Spanien.

Tre danskere er til start. I OK-klassen kører David Walther med - hold øje med den grønne Tony Kart, nr. 112. Hos CRG-teamet kører Marco Garst med i nr. 245, og Oliver Rasmussen i nr. 253.

Finalerne køres på søndag fra kl. 13:20.

Se heats og finaler live på YouTube lørdag og søndag.


Læs mere om:
 • Christian Lundgaard
 • Christian Rasmussen
 • David Walther
 • Kevin Magnussen
 • Mikkel Jensen
 • Albert Park
 • Rudskogen Motorsenter
 • Sebring
 • Thermal
 • 16/03/24 - Sebring - IMSA
 • 18/03/24 - Rudskogen Motorsenter - F4 Esport DM - DM
 • 24/03/24 - Albert Park - Formel 1 - FIA F1
 • 24/03/24 - Thermal - IndyCar Series
 •