Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DS3 Cup

Hurtige kartbrødre gør klar til DS3 Cup

DS3 Cup 
18/03/24 

DS3 CupBrødrene Casper og Tobias Normann er kendte navne på de danske og europæiske gokartbaner. I år supplerer de karrieren med debut i DS3 Cup.
 

I en alder af 16 og 19 år er det ved at være inde for brødrene at kigge i retning af et skifte fra kartingsporten, og i løbet af vinteren blev beslutningen taget. Som far til to ambitiøse racerkørere gav det anledning for lidt tankevirksomhed for far og teamchef, Michael Normann:

- De har begge presset lidt på for at prøve kræfter med biler, og det har også ligget i kortene i et stykke tid at det skulle ske. Udfordringen er, at Tobias kun er 16 år og derfor ikke er gammel nok til at deltage i et langdistancemesterskab - og økonomien er altså ikke til to biler i de helt vilde klasser, fortæller Michael Normann, som er glad for det mere budgetvenlige alternativ i DS3 Cup:

- Måske er det ikke fuldblods racerbiler, men de er godt bygget og giver mulighed for at lære rigtig mange gode ting - og der har jo været masser af godt racerløb i klassen tidligere, så det kan kun blive godt.

Omstillingen fra karting til bilsport kommer til at kunne mærkes for Normann-brødrene, som i denne sæson dyrker begge dele. Efter syv år i gokartsporten glæder de sig til at se, hvordan erfaringerne kan tages med over i bilsport:

- Vi har ingen idé om vi falder helt ved siden af skiven, for det ser ud til, at der bliver en del dygtige konkurrenter i klassen. Det bliver virkelig spændende, siger Tobias Normann, og suppleres af Casper:

- Der bliver jo en hel håndfuld gokartkørere, som hopper over i DS3’ere, så det kan godt gå hen og blive lidt interessant i de første par løb - kan vi finde ud af at køre noget godt racerløb uden for mange buler? Det tror jeg helt sikkert at vi kan, men måske ændrer det sig, når hjelmen kommer på, siger den ældste Normann-bror.

For teamchefen bliver der også en omvæltning at håndtere:

- Det kommer til at stille krav til vores planlægning, når vi ikke bare lige kan trille ud og træne hver uge. Og så bliver der også en del omstilling fra kartingudstyr til alt det grej, som vi skal have for at drive DS3’erne. Vi er ved at have samlet alle sagerne efterhånden, men det bliver bestemt en ny udfordring for os, siger Michael Normann.

Inden sæsonen starter i slutningen af april bliver der tid til nogle testdage, så Normann-brødrene stiller forberedt til start.

DS3 Cup

Kim Gripping