Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

International Motor Sports Association

12-timers Sebring: Mikkel Jensen på podiet for femte gang

IMSA 
18/03/24 

Den danske racerkører sikrede sin femte podieplacering i træk i årets 12-timersløb på Sebring, der dog alligevel endte som en stor skuffelse.
 


(Foto: TDS Racing)

Mikkel Jensen sikrede natten til søndag sin imponerende femte podieplacering i træk det legendariske amerikanske 12 Hours of Sebring. Andenpladsen i LMP2-klassen var dog alligevel en skuffelse for danskeren og hans to teamkammerater fra TDS Racing, Steven Thomas og Hunter McElrea, som helt frem til løbets sidste time lå lunt i svinge til at vinde den verdensberømte klassiker.


(Foto: TDS Racing)

– Det var meget uheldigt. Vi var i toppen af LMP2-klassen under hele løbet, og med to timer tilbage tog Hunter (McElrea, red.) føringen, hvorefter jeg overtog bilen og fortsatte med at kontrollere feltet. Med en time igen skete der dét, som ikke måtte ske, nemlig gult flag og safetycar, hvilket betød at vi måtte pitte for at tanke, mens nogle af bageste biler, som netop havde satset på en safetycar og tanket op, i stedet overtog føringen, forklarer Mikkel Jensen.


(Foto: TDS Racing)

– De sidste 50 minutter blev en kamp om at komme tilbage i føringen igen, men vi blev igen og igen ramt af nye gule flag, og jeg nåede aldrig at overhale den sidste bil. Det er en skam, for vi havde virkelig god fart denne weekend og kørte et fejlfrit løb, så det endte med at være tilfældighedernes spil. Sådan er det, og vi kan dermed ikke være andet end tilfreds med den andenplads, vi trods alt fik med hjem. Det er godt for mesterskabet efter vores svære start på Daytona i januar og giver samtidig stor motivation til hele teamet.


(Foto: TDS Racing)

Mikkel Jensen fortsætter kampen i IMSA WeatherTech SportsCar Championship, når sekstimersløbet på Watkins Glen i New York afvikles den 21.-23. juni. Inden da skal danskeren i aktion i FIA World Endurance Championship med Team Peugeot TotalEnergies, først på Imola den 19.-21. april, dernæst på Spa-Francorchamps den 9.-11. maj – og endelig på Le Mans den 12.-16. juni.


(Foto: TDS Racing)

Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Læs mere om:
  • Mikkel Jensen
  • Sebring
  • 16/03/24 - Sebring - IMSA
  •