Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Diverse Motorsport

Sådan retter du en bule i bilen

Diverse 
17/03/24 

Der findes næsten ikke noget mere irriterende end at opdage buler i bilen. Det kan være, du har fået dig en såkaldt Bilkabule, at du selv er kommet til at smække døren op i et eller andet, eller at der er sket noget helt tredje, som har forårsaget bulen.
 

- Annonce -

Uanset hvad, så skal det fikses. Du kan her læse tips til, hvordan du selv kan fikse en bule i bilen, og hvilket udstyr du skal bruge til arbejdet.

Hvilken type bule har din bil?

Der findes groft sagt to typer buler, som din bil kan have være så uheldig at påføre sig; nemlig en blød eller skarp bule. Bløde buler er nemmest selv at udbrede. En skarp bule kan godt klares selv også, men denne type bule kan være mere kompliceret at rette ud.

Buler i bilen kan fikses derhjemme

Hvis du gerne selv vil kaste dig ud i projektet, så er det faktisk muligt selv at rette bilens bule ud. Tjek dog lige først, om din forsikring dækker værkstedsomkostninger. Det kan selvfølgelig være nødvendigt at sende bilen på værksted under alle omstændigheder, hvis det er en meget omfattende skade, eller hvis du alligevel ikke har lyst til at risikere at gøre bulen værre.

  • Hvis du selv vil begive dig ud i at fjerne bulen fra din bil, kan du prøve følgende metode:
  • Slib lakken væk, så du ikke kommer til at beskadige området endnu mere
  • Påfør varme på området med bulen. Brug gerne en god varmeblæser til formålet. Du kan se hvordan varmeblæser ser ud på billedet nedenfor
  • Nu kan du forsigtigt slå på bagsiden af bulen, eller du kan prøve at ‘suge’ bulen ud ved hjælp af en form for sugekop
  • Sørg for at efterbehandle området efter behov. Eksempelvis en grundig polering eller eftergang af bilens lak.

Følger du disse tips, kan du måske rette bulen ud og slippe for værkstedsbesøget. Er du dog det mindste i tvivl om fremgangsmåden, så konsulter endelig en professionel. Måske kan et par gode råd være nok til, at du selv kan løse opgaven.

Andre tips til at fikse bule i bilen

Der findes mange gode og mindre gode råd for selv at rette en bule ud på bilen. hvis skaden eksempelvis er sket på siden af din bils dør, kan det være nødvendigt at afmontere døren for at opnå det bedste resultat. På denne måde kan du nemlig arbejde på bulen fra bagsiden og nemmere få den glattet ud. Brug meget gerne professionelt afmonteringsværktøj til formålet.

I forhold til at tilføre det beskadigede område varme, så er det smartest at tilføre på metaldelen, hvis der er sammenhængende plastikkomponenter på indersiden. Ellers anbefaler vi, at du som udgangspunkt behandler bulen fra indersiden af bilen. Flere tips på autodoc.dk


Dette kunne være din annonce!

Kontakt os på e-mail: annonce@motorsporten.dk for at høre nærmere om vores attraktive og særdeles favorable annonceringsmuligheder.