Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Touring Car Racing Denmark

Fra motocross til kongeklassen i 2024

TCR Denmark 
15/03/24 

TCR DenmarkDer er meldt endnu en ny mand klar til sæson 2024 i TCR Denmark, det drejer sig om Marco Dahl, der for nylig har haft sin debut i bilrace og som nu skal prøve kræfter med de helt hårde drenge i dansk motorsports kongeklasse.
 

“Min baggrund er egentlig i motorcross, hvorfra jeg skiftede til gokart på grund af en skade med et brækket kraveben. Jeg har haft en dygtig træner i Nicolaj Kandborg, som har hjulpet mig over i DEC, Danish Endurance Championship, og nu er tiden så kommet til at jeg søger nye udfordringer,” siger Marco Dahl.

I TCR Denmark skal Marco for det første lære en ny type bil at kende, men det er lige så meget i løbsformatet, som begejstrer: “Jeg glæder mig rigtig meget til at skulle køre sprintformat nu i TCR Denmark, det er bare noget andet end langdistance og jeg tror, at der kommer til at være en masse god læring i det for mig.”

Adspurgt til sine konkurrenter, forholder Marco Dahl sig ydmyg, men også fuld af forventning. Alle udfordringer er læringsmuligheder, der bliver taget imod med åbne arme.
“I TCR Denmark er der jo mange rigtig dygtige danske racerkørere og derfor ser jeg mig også tilfreds med at det nok ikke bliver en topplacering med det samme. Jeg ser mere frem til at kigge efter de andre og lære en masse, især fra kørere som Kasper H. Jensen og Mike Halder, som jeg synes har en rigtig stærk kørestil. Det må vel være endnu mere lærerigt at se deres teknik ude på banen, og ikke nøjes med at stå på sidelinjen,” griner Marco Dahl.

Teamet Marco skal køre i er det samme som han har kørt DEC med, nemlig Dan Agro Racing, som han fortæller støtter ham fuldt ud i beslutningen om at skifte klasse og selvom ambitionerne indtil videre er tøjlet med fornuft, løfter Marco alligevel sløret lidt for hvad de kommende år måske kan bringe i TCR Denmarks nye mesterskab Gen 1 Cup.
“Jeg skal køre i Michael Carlsens gamle Peugeot 308 TCR, som jo til næste år kvalificerer sig til at køre i det nye Gen 1 Cup mesterskab. Så det kan jo være, at jeg skal deltage der til den tid.”

TCR Denmark afvikles på de danske racerbaner, ligesom der køres på den fantastiske Rudskogen bane i Norge. Sæsonen skydes i gang med Åbningsløbet på Padborg Park den 28. april. Husk, at TCR Denmark sendes live, enten på TCR Denmark’s YouTube kanal eller DR.

TCR Denmark

Læs mere om:
  • Marco Dahl
  • Dan Agro Racing
  •