Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

International Motor Sports Association

Michael Christensen drømmer om endnu en sejr på Sebring

IMSA 
13/03/24 

Porsche fabrikskører Michael Christensen har haft en god start på 2024-sæsonen. En andenplads i GTD Pro-klassen ved 24 timers løbet på Daytona og en tredjeplads ved første afdeling af WEC i klassen for Hypercars, giver store forhåbninger forud for en af sportsvognsracings helt store klassikere, 12 timers løbet på Sebring, der afvikles i Florida på lørdag.
 

Løbet på Sebring er den 72. udgave af det klassiske sportsvognsløb, der som hovedregel byder på tæt og hård racing. Banen er ekstremt ujævn og belægningen skifter mellem asfalt og beton, samtidig med et layout bestående af mange udfordrende svingkombinationer og få langsider. Det er ikke svært at forstå, at løbet er en af favoritterne blandt fans af sportsvognsracing.


(Foto: Porsche)

Michael Christensen debuterede for Porsche tilbage i 2016. Ikke nok med at han satte bilen på pole position i GTLM-klassen, så vandt han også løbet i første forsøg. De seneste år har Christensen ikke deltaget i 12 timers udgaven af løbet, da han har kørt WEC løbet, der er blevet afviklet dagen inden. I år er Sebring ikke en del af WEC-kalenderen og derfor har Michael Christensen fået et sæde i GTD Pro-klassen hos AO Racing, der stiller til start med den populære dinosaur-bemalede "Rexy" Porsche 911 GT3 R. Trioen i Rexy-Porschen er den samme, der kørte bilen til en andenplads på Daytona, hvilket vil sige at Michael Christensen deler bilen med den 22-årige tysker Laurin Heinrich samt den 23-årige englænder Seb Priaulx. Bilen stiller til start i GTD Pro-klassen, der tæller 12 biler ud af de ialt 58 startende.


(Foto: Porsche)

"Jeg glæder mig til at køre Sebring" fortæller Michael Christensen. "Sebring er altid fedt og jeg glæder mig til det gode ræs i GTD Pro-klassen og jeg er glad for at være tilbage hos AO Racing. Det skal nok blive sjovt. Konceptet for os bliver det samme som på Daytona - "Stay out of trouble". Selvom vi blev toer på Daytona, så havde vi ikke den hurtigste bil over en omgang, men jeg tror det bliver bedre på Sebring. Men Sebring giver ofte meget kontakt mellem bilerne, så kan vi holde os udenfor problemer og være tæt mod fronten mod slutningen, så tror jeg vi kan være med til, at køre om sejren. Det er i hvert fald målet."

Løbet starter lørdag kl. 14.40 dansk tid.

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Michael Klitgaard Christensen
  • Sebring
  • 16/03/24 - Sebring - IMSA
  •