Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 4

Mikkel: ”Det var træls med bandagen.”

Formel 4 
05/03/24 

Mikkel Gaarde Pedersen blev udfordret, da han i weekenden deltog i den tredje runde af den spanske vinterserie for Formel 4. Det var med en skadet hånd, at han satte sig bag rattet af DriveX’s racerbil på Motorland Aragon.
 

”Efter sidste løb var jeg sammen med de andre DASU-talenter hos Formula Medicine i Italien til en træningssamling,” fortæller den 15-årige racerkører fra Egernsund. ”Lægerne hos Formula Medicine vurderede, at jeg har et brud ved roden af min tommelfinger, men at jeg godt kunne køre.”

Og det gjorde Mikkel Gaarde Pedersen. Først med en bandage på. Senere uden.


Mandag aften fortalte Mikkel Gaarde Pedersen sine sponsorer om sin sæsonstart.

”Jeg syntes at det var træls med bandagen, for min tommelfinger faldt i søvn, og jeg manglede føling, og så tog jeg bandagen af,” forklarer han. ”De første to dage uden bandage i racerbilen var ikke så slemme, men jeg kunne godt mærke det om søndagen. Nu har jeg nogle dage til at hvile hånden, inden vi skal køre i Barcelona.”

Løbsweekenden på Aragon-banen blev en udfordring for den unge kører.

”I det første løb skulle jeg starte som nummer 13, men to gange var der kørere foran mig, som kørte sammen, så jeg måtte begge gange udenfor banen for at undgå dem,” siger Mikkel Gaarde Pedersen. ”Så selv om jeg havde kørt mig frem, sluttede jeg 13’er.”

”Til det sidste løb startede jeg nier, fik en god start og lå sekser. Jeg bøvlede med understyring i min racer, så jeg spærrede. Det blev til en femteplads, fordi en af dem foran mig fik en straf.”

Mikkel Gaarde Pedersen var mandag aften på Tyrstrup Kro, hvor han fortalte sine sponsorer om sin sæsonstart, men ellers hviler han i de næste dage hånden og lader op til sidste runde af den spanske vinterserie. Den kommer til at ske på Formel 1-banen i Barcelona.

”Aragon-banen er faktisk min yndlingsbane i Spanien, men det er banen i Barcelona ikke,” siger teenageren. ”Den har mange, lange sving, og de passer ikke så godt til Formel 4-bilerne, for når jeg har testet der, har bilen understyret. Men måske går det godt, og så bliver det måske min nye yndlingsbane.”

Mikkel Gaarde Pedersen Presse


Læs mere om:
  • Mikkel Gaarde Pedersen
  • Motorland Aragón
  •