Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Endurance Championship

DEC atter attraktiv for 1600 Challenge-biler

Danish Endurance
Championship 

06/02/24 

DEC - Danish Endurance ChampionshipDer foretages småjusteringer i Danish Endurance Championships reglement
 

Forberedelserne til 2024-sæsonen i Danish Endurance Championship er i fuld gang, og med nogle småændringer til reglementet, der gør det sportslige mere spændende for både tilskuere og deltagere, er klassen helt klar til 2024.


Division 1 i Danish Endurance Championship gøres mere attraktiv for 1600 Challenge-biler.
(Foto: Morten Alstrup)

”Tidligere har vi haft en division 1, hvor bilerne skulle følge det tekniske reglement for 1600 Challenge-bilerne, men efter at vi for nogle år siden gik over til at opbygge divisionerne på basis af referencetider, forsvandt de lidt fra feltet,” siger Jesper Egebart, der er klassekontakt for Danish Endurance Championship.

”Til den kommende sæson ændrer vi på referencetiden for division 1, så 1600 Challenge-bilerne igen vil få en reel mulighed for at konkurrere på lige fod i divisionen.”

Danish Endurance Championship fortsætter med sit velkendte koncept, hvor en løbsweekend vil bestå af to tidtagninger á 20 minutter, hvor der er 5 minutters pause i mellem. Der vil blive kørt to løb af en varighed på 50-60 minutter, typisk med ét løb lørdag og ét løb søndag. Der skal fortsat være et obligatorisk pitstop med kørerskift og eventuel servicering af bilen, hvor teamet her spiller en større rolle end i andre klasser.

Ved interesse for at deltage i klassen, kan man kontakt klassekontakt Jesper Egebart for flere oplysninger (jesperege@outlook.dk – 60 51 01 54).

Morten Alstrup