Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

C1 Scandinavia

Prøv Danmarks billigste racerklasse på Padborg Park

C1 Scandinavia 
31/01/24 

Du har mulighed for at få en smagsprøve på C1 Scandinavia den 6. april, hvor klassen er til stede ved en testdag på Padborg Park.
 


(Foto: Grippo)

Mange tror fejlagtigt, at den lille mikrobil, som i et helt årti var et populært valg på de danske landeveje, er uhensigtsmæssig på en racerbane.

Ikke desto mindre har C1'eren vist sig at være en stærk platform for billig og underholdende motorsport. I motorsportens hjemland har englænderne i mange år kørt både sprintrace og langdistanceløb med Citroën C1, og i 2024 er der mesterskaber i England, Belgien, Portugal, Norge ... og Danmark.


(Foto: Grippo)

Bilen er modificeret med godkendt sikkerhedsbur, opgraderede bremseklodser, undervogn, udstødning og en modificeret motorstyring, der giver bilen 85 hestekræfter uden på nogen måde at påvirke udholdenheden.

2024-mesterskabet byder på to sprintweekender (2 løb á 50 minutter) samt to langdistanceløb (8 timer), men inden sæsonstart er der altså mulighed for at komme ud og prøve kræfter med C1-raceren på Padborg Park.

Det koster 500 kroner for et kvarter bag rattet. Beløbet fratrækkes ved tilmelding til klassen.

For mere information og tilmelding til prøvekørsel:
Per Bernd, per@bmsport.dk - 5380 1093

Kim Gripping

Læs mere om:
  • Padborg Park
  •