Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Anmeldelser af bøger, spil, CD'er, m.m.

Motorsporten.dk's Julegave-ide-service:
"Formel 4 - den officielle årbog"

Anmeldelser 
11/12/23 

Endnu en dansk motorsportsbog er "landet". Det er en dejlig udvikling med flere og flere af den slags. Jeg husker som yngre, at der stort set ingen motorsportsbøger fandtes på dansk og vi måtte "nøjes" med bøger på engelsk eller tysk bestilt fra udlandet... og det vel at mærke før tiden med internettet!
 

Seneste udgivelse: Formel 4 - den officielle årbog er skrevet af Kim Gripping som har været aktiv i dansk motorsport i knap 20 år og driver DK´s eneste marketingbureau med speciale i motorsport. Kim Gripping har det primære PR-ansvar for Formel 4 klassen så der er gode forudsætninger for en flot bog.


(Foto: Motorsporten.dk)

Missionen er i den grad lykkes, her er en meget flot indbundet bog med portrætter af alle kørere, omtale af alle løb, samtlige heatresultater og ikke mindst en mængde flotte fotos, alle i farve. Det er rart med en bog om Danmarks talentklasse. Formel 4 byder som regel på en masse godt race, men har desværre ikke helt den samme bevågenhed i medierne som f. eks. TCR. Men med en bog som denne med masser af info, baggrund og ikke mindst de mange flotte fotos burde der være basis for udbredelse af kendskabet til denne spændende løbsserie. Spænding har der været som det beskrives i bogen, to kørere har godt nok været dominerende: Pedersen og Pedersen med fornavnene Mikkel (Gaarde) og Magnus. Men spændingen i mesterskabet holdt stort set til sidste omgang i finalen på Jyllands-Ringen.


(Foto: Motorsporten.dk)

At Formel 4 er populær kan vel ses i, at to løb blev kørt i Sverige (Anderstorp og Gelleråsen) og at udenlandske kørere bl.a. engelske Leo Robinson og tyske Oliver Kratsch deltog. For et par år siden var der et ekstra prominent navn: Emerson Fittipaldi Jr. søn af den tidligere Formel 1 verdensmester Emerson Fittipaldi !


(Foto: Motorsporten.dk)

Formel 4 skifter navn i 2024 til : Nordic 4. Det skyldes retningsliner fra FIA som kræver udskiftning af de nuværende biler til den nyere generation. Det vil blive for dyrt for de danske motorsports-talenter mener promotor Alex Stubberup Frederichsen.


(Foto: Motorsporten.dk)

Samlet vurdering af "Formel 4 - den officielle årbog": Fem ud af fem pokaler og de varmeste anbefalinger!

Bogen er forlaget Grippo og koster 399.- og kan bestilles på: formel4bogen.dk

Glædelig jul og go´ læselyst...

Them