Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SuperCup

Hankook SuperCup klar med 2024 datoer

SuperCup 
04/12/23 

Hankook SuperCup er klar til at melde løbskalenderen for 2024 ud.
Efter der blev afholdt kalendermøde med DASU samt banerne tidligere på ugen, er vi kommet frem til en løbskalender på seks helt sikre datoer, mens der stadig arbejdes på en syvende.
 

Ligesom i 2023, bliver sæsonens banetid delt med Hankook 1600 Challenge, så begge klasser har fået mulighed for at komme med på mange af de attraktive weekender, hvor der er mange tilskuere til stede.

Sæsonen starter i Sverige på Ring Knutstorp, hvor klassen skal køre for første gang i historien. 2023 var første gang at klassen var i Sverige i det hele taget, men det løb foregik lidt længere sydpå på Sturup Raceway. Så det bliver fedt for klassen, at prøve endnu en svensk bane af.

En måned efter håber klassen på at kunne være med til en nyskabelse i dansk motorsport, nemlig Classic Race Viborg. Aktuelt bliver der stadig forhandlet med løbsledelsen omkring de endelige detaljer, med hensyn til om vi får banetiden alene, og om løbet tæller til mesterskabet. Når vi ved mere omkring det, bliver det meldt ud til alle kørerne.

I juni måned skal vi besøge Ring Djursland for den første gang i 2024, inden at klassen går på sommerferie.

I weekenden hvor vi går fra august til september, bliver sæsonen genoptaget på Ring Djursland. Det er første gang i mange år, at klassen får hele to løb på den kuperede bane nær Tirstrup.

To uger senere skal vi deltage ved Night Race på Padborg Park, hvor der skal køres fredag og lørdag.

Vi besøger FDM Jyllandsringen i den sidste weekend i september måned, inden sæsonen bliver afsluttet på Padborg Park, i den første weekend i oktober.

De fire løb efter sommerferien bliver alle med mindst en af de store klasser til stede.


(Foto: JJ Media)

Som altid er det et kæmpe puslespil, at få en løbskalender til at gå op. Klassen har som altid et ønske om ligelig fordeling mellem forår og efterår, og med god tid mellem de enkelte løbsweekender. Men de enkelte baner har også deres planer, og med 14 andre klasser/kategorier på den danske løbskalender, skal alting passe sammen. Så det er de 6-7 weekender, som vi har kunnet fremtrylle til 2024.

Klassen fortsætter med uændret reglement i forhold til 2023, hvilket også inkluderer fortsat dækleverance fra BM Sport, som igen leverer Hankook dæk i 15”, 16” og 17” til klassen.

De første tilmeldinger til sæsonen er allerede begyndt at komme ind, og vi kan kun opfordre alle de kørere, som ønsker at deltage i 2024, at få sig tilmeldt inde på https://www.supercup.dk . Vi kører rabat til kontingentet, så hele 2024 blot koster 1000kr, hvis man tilmelder sig og betaler inden den 31. december 2023. Herefter koster det 2500kr for en sæson – alternativt 500kr som gæstekører i klassen pr. løbsweekend.

Vi glæder os til at se en masse kørere på banen i 2024. Vi ved allerede, at der kommer flere gengangere, men også at der er nogle helt nye kørere, som ønsker at deltage i klassen. Men vi lader dem annoncere deres planer selv – så ingen afsløringer herfra.

Hele 2024 kalenderen ser således ud – med forbehold for ændringer

27. - 28. april 2024 Ring Knutstorp, Sverige
24. - 26. maj 2024 Classic Race Viborg
– afventer endelig bekræftelse
8. - 9. juni 2024 Ring Djursland
31. august - 1. september 2024 Ring Djursland
13. - 14. september 2024 Padborg Park – Night Race
28. - 29. september 2024 FDM Jyllandsringen ’
5. - 6. oktober 2024 Padborg Park

Kørerforeningen Gruppe N National SuperCup

JJ Media