Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Asian Le Mans Series

Nye udfordringer: Bastian Buus klar til debut i Asian Le Mans Series

Asian
LMS 

01/12/23 

Den danske Porsche Junior tager hul på sit første langdistancemesterskab, når han den kommende weekend stiller op i første og anden afdeling af Asian Le Mans Series i Malaysia.
 


(Foto: Earl Bamber Motorsport)

Efter et succesfuldt 2023 med en mesterskabssejr i Porsche Mobil 1 Supercup som det absolutte højdepunkt, er Bastian Buus allerede klar til at tage hul på et nyt eventyr. Sæsonen er nemlig endnu ikke slut for den 20-årige Porsche Junior, som den kommende weekend stiller op til første og anden afdeling af Asian Le Mans Series på Sepang International Circuit i Malaysia.


(Foto: Earl Bamber Motorsport)

Asian Le Mans Series afvikles over fem afdelinger og slutter med en finale på Formel 1-banen i Abu Dhabi i februar. Bastian Buus stiller op i GT-klassen for Porsche-teamet Earl Bamber Racing – drevet af den tidligere fabrikskører og dobbelte Le Mans-vinder Earl Bamber – hvor han skal dele sin Porsche 911 GT3 R med thailandske Tanart Sathienthirakul og indonesiske Setiawan Santoso.


(Foto: Earl Bamber Motorsport)

– Jeg har virkelig set frem til dét her. Alt er nyt for mig. Nyt team, nye omgivelser, nye baner. Det bliver min første fulde sæson i et langdistancemesterskab, og jeg glæder til at opleve en ny og anderledes form for racerløb, hvor jeg skal dele bilen med to teamkammerater. Jeg har været vant til 30 minutters sprintløb, og nu gælder det firetimesløb med pitstop, køreskifte og en helt anden strategi. Selve bilen bliver også ny, da jeg skifter fra en Cup-racer til en GT3-bil, som er endnu mere teknisk og har meget mere aero og downforce. Det hele er en anelse overvældende, men jeg er bare megaspændt og glæder mig til at komme i gang og lære noget nyt, lyder det fra Bastian Buus.


(Foto: Earl Bamber Motorsport)

Forude venter et par travle dage for den danske racerkører. Weekendens to firetimersløb flages grønt henholdsvis lørdag den 2. december og søndag den 3. december klokken 14.00 lokal tid – det er klokken 7.00 i Danmark. Alle afdelinger af Asian Le Mans Series kan ses live på YouTube.


(Foto: Earl Bamber Motorsport)


ASIAN LE MANS SERIES
ROUND 1 + 2
TIDSPLAN – SEPANG

Lørdag d. 2. december

09.50 (02.50) – Qualifying #1
14.00 (07.00) – RACE #1 (4 hours)

Søndag d. 3. december
09.50 (02.50) – Qualifying #2
14.00 (07.00) – RACE #2 (4 hours)

Se RACE #1 på Youtube
Se RACE #2 på Youtube


(Foto: Earl Bamber Motorsport)

Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Læs mere om:
  • Bastian Buus
  • Sepang
  • 02/12/23 - Sepang - Asian LMS
  • 03/12/23 - Sepang - Asian LMS
  •