Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Frederik Vesti skal igen køre Mercedes W14 i Abu Dhabi

Formel 1 
20/11/23 

Frederik Vesti deltager i den første træningskørsel ved Abu Dhabi Grand Prix den kommende weekend, som juniorkører for Mercedes-AMG Petronas Formel 1 teamet. Vesti får desuden en hel dags kørsel i W14 under næste tirsdags sæsonafslutningstest på Yas Marina Circuit, den 28. november.
 


(Foto: Mercedes-AMG Petronas Formula One Team / LAT Images / Mark Sutton / )

I sidste måned deltog den 21-årige i FP1 ved Mexico City Grand Prix i stedet for George Russell. Han vil nu deltage ved den anden af de to FP1-sessioner, hvor holdet skal stille med en rookie-kører, og skal denne gang køre i Lewis Hamiltons bil. Sæsonafslutnings-testen vil også markere at det er ét år siden Frederik fik sin første erfaring med F1-racere, da han deltog i den samme begivenhed, hvor han kørte W13 i 2022.

Frederik er i øjeblikket nummer to i 2023 F2 Championship. Han har taget fire sejre og tre andre podieplaceringer indtil videre i denne sæson, forud for slutrunden i 2023, hvor han stadig har en chance for at erobre titlen.


(Foto: Mercedes-AMG Petronas Formula One Team / Steve Etherington)

Frederik, der har været medlem af holdets juniorprogram siden 2021, udtaler:
"At køre i FP1 i Abu Dhabi er endnu et skridt i min karriere. At få min første deltagelse ved en officiel session på en F1-weekend i Mexico var et stort øjeblik. Jeg lærte rigtigt meget, og det var fantastisk at kunne støtte holdet og arbejde sammen med Lewis og George. Jeg glæder mig til at bygge videre på den oplevelse hos Yas Marina. Det er en bane jeg kender godt, hvilket uden tvivl vil gøre det lettere at komme op i fart på den ene times træning. Jeg er ekstremt spændt på at komme tilbage bag rattet på W14 til FP1 og derefter post-season-testen. Jeg vil endnu en gang sige en stor tak til holdet for at give mig denne mulighed."


(Foto: Mercedes-AMG Petronas Formula One Team / Jiri-Krenek)

Andrew Shovlin, Trackside Engineering Director, kommenterede:
"Fred opfyldte vore forventninger under sin første FP1-session i Mexico City, kørte glat gennem programmet og hjalp os med at starte weekenden på en positiv måde. Vi ser frem til at have ham tilbage i bilen ved Abu Dhabi. Det bliver en travl weekend for Fred i betragtning af hans F2-forpligtelser. Han har dog vist, at han har modenheden og selvtilliden til at håndtere dette, og jeg er sikker på, at han vil få mest muligt ud af weekenden."


(Foto: Mercedes-AMG Petronas Formula One Team / Sulay Kelly)

Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team


Læs mere om:
  • Frederik Vesti
  • Yas Marina Circuit
  • 26/11/23 - Yas Marina Circuit - Formel 1 - FIA F1
  •