Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Eurocup-3

Sebastian Øgaard kan vinde mesterskabet i Barcelona

Eurocup-3 
10/11/23 

Der er et mesterskab i sigte for Sebastian Øgaard, som stiller op til finalen i Eurocup-3 på Circuit de Barcelona-Catalunya den kommende weekend.
 


(Foto: Dutch Photo Agency)

Sebastian Øgaard går en spændende weekend i møde. Det 19-årige danske motorsportstalent stiller nemlig op til sæsonfinalen i Eurocup-3 – en introduktionsserie til det officielle Formel 3-mesterskab – med en solid chance for at sikre sig mesterskabet. Danskeren holder en tredjeplads inden den afgørende runde, og med 15 point op til den førende konkurrent, og 28 point at køre om i hvert af weekendens to ræs, er Øgaard med i kapløbet om titlen.


(Foto: Dutch Photo Agency)

– Jeg stiller til start i finalen på en ret stærk position. Jeg er så langt foran fjerdepladsen, at jeg reelt set allerede har sikret mig et mesterskabspodie. Så jeg har egentlig alt at vinde og intet at tabe. Samtidig er der lige nu kun ét point mellem den førende og nummer to, hvilket er med til at øge presset oppe foran, og dét styrker kun mine chancer. Målet med denne sæson har fra start været at kunne kæmpe med om mesterskabet, så det er fedt at have nået dét her inden finalen. Det vil være et drømmescenarie for mig at sikre mesterskabet i slutspurten. Det kræver, at vi maksimerer på alle fronter denne weekend, så dét er planen, lyder det fra Sebastian Øgaard.


(Foto: Fotocar13)

Sebastian Øgaard stiller op til Eurocup-3-finalen efter en sæson, hvor den unge dansker foreløbigt har sikret syv podieresultater, inklusive en løbssejr, ud af 14 mulige. De stærke resultater har vækket interessen hos en række anerkendte topteams, og Øgaard kommer således til Barcelona direkte fra to vellykkede testsessions – en LMP2-test hos de portugisiske European Le Mans Series-mestre, Algarve Pro Racing, og en GT3-test hos det hollandske BMW-fabriksteam, WRT.


(Foto: Dutch Photo Agency)

Ottende og sidste afdeling af 2023-udgaven af Eurocup-3 skydes i gang med en testsession fredag den 10. november. Den officielle træning samt første kvalifikation og ræs afvikles lørdag den 11. november, mens weekendens sidste kvalifikation og ræs køres søndag den 12. november. Begge løb kan streames på seriens egen YouTube-kanal.


(Foto: Fotocar13)


EUROCUP-3
TIDSPLAN – CIRCUIT DE BARCELONA-CATALUNYA

Lørdag d. 11. november

09.50 – Practice #1
12.00 – Practice #2
14.05 – Qualifying #1
16.30 – RACE #1 (30 min + 1 lap )

Søndag d. 12. november
09.30 – Qualifying #2
12.50 – RACE #2 (30 min + 1 lap)

Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Læs mere om:
  • Sebastian Øgaard
  • Circuit de Catalunya
  • 12/11/23 - Circuit de Catalunya - Eurocup-3
  •