Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ELMS

Ingen podier til Formula Racing i udfordrende ELMS-finale

ELMS 
24/10/23 

Kaotiske vejrforhold prægede de to sidste afdelinger af European Le Mans Series på Portimao, hvor Formula Racing krydsede målstregen på en fjerdeplads i årets sidste løb.
 


(Foto: Formula Racing)

Skuffelsen er til at få øje på hos Formula Racing efter en travl weekend, hvor det danske Ferrari-hold stillede op i de sidste afdelinger af European Le Mans Series, som var komprimeret til to firetimersløb over tre dage. Således gennemførte teamet sæsonens mest intense weekend, og regnfulde vejrforhold over Portimao-banen i Portugal gjorde ikke sæsonfinalen mindre udfordrende.


(Foto: Formula Racing)

Johnny Laursen, Conrad Laursen samt Ferrari-fabrikskører, WEC-mester og Le Mans-vinder Nicklas Nielsen startede weekendens første løb fredag eftermiddag fra en andenplads efter en stærk kvalifikation. Desværre sluttede trekløveret bagest i feltet efter en uheldig afkørsel, som kostede dyrt. Inden da havde teamet været helt fremme og føre GTE-klassen, og en aggressiv dækstrategi i de våde forhold gav pote i form af hurtige omgangstider.


(Foto: Formula Racing)

Langt bedre gik det i weekendens andet ræs, som med forsinkelse blev startet bag en safetycar og hurtigt flaget rødt grundet massiv regn. Efter genstarten lykkedes det Johnny Laursen at køre holdets Ferrari 488 GTE #50 op fra en niende- til en fjerdeplads i klassen. Conrad Laursen fortsatte de gode takter og afleverede bilen på en andenplads, hvorefter Nicklas Nielsen returnerede til løbet på en femteplads og kørte over målstregen som firer i GTE-klassen.


(Foto: Formula Racing)

Efter løbet blev Formula Racing imidlertid tildelt en straf grundet for meget tildelt køretid til Nicklas Nielsen – og således blev fjerdepladsen vekslet til en niendeplads.


(Foto: Formula Racing)

– Det blev tydeligvis slet ikke den weekend, vi havde håbet på. Ærgerligt, for vi viste god fart og traf rigtige beslutninger undervejs. Vi vidste godt, at vi igen ville få svært ved at matche Porscherne på farten, men vi var generelt godt med, og både team og kørere leverede et flot stykke arbejde under nogle af de mest vanskelige vejrforhold, vi har oplevet. En skam med vores resultat i andet løb, men sådan kan det desværre gå i kampens hede. Kæmpe tak til alle for en fantastisk EM-sæson, hvor vi godt kan være stolte af vores to podieresultater, lyder det fra teamchef hos Formula Racing, Allan Jørgensen.


(Foto: Formula Racing)

– En hård weekend med nogle resultater, som desværre ikke afspejler vores hårde arbejde og vores fart. Jeg synes, at vi generelt var rigtig godt med i kampen om topresultaterne denne gang, men et par uheldige episoder gjorde, at det ikke lykkedes. Det her været fantastisk at køre European Le Mans Series sammen med Formula Racing ved siden af mit VM-program med Ferrari, og jeg vil gerne takke hele holdet for en fed sæson, lyder det fra Nicklas Nielsen.


(Foto: Formula Racing)

– Ser vi bort fra resultaterne, så synes jeg, at vi præsterede godt under nogle ret vilde forhold. Personligt har jeg virkelig lært meget denne weekend, og jeg fik kørt nogle gode stints, som bragte os frem i feltet. Ærgerligt, at vores anstrengelser ikke udløste de ønskede resultater, men det beviser jo bare, hvor benhård en serie, European Le Mans Series er. Tak til hele teamet for en sæson, hvor vi bestemt har gjort os bemærket, lyder det fra Conrad Laursen.


(Foto: Formula Racing)

– Vejret var uden tvivl med til at gøre finaleløbene udfordrende, men omvendt var det også med til at åbne vores muligheder. Overordnet synes jeg, at vi lykkedes med meget denne weekend. Vi var med helt fremme på podiepladserne i begge løb, og særligt i det første løb satsede vi med en dækstrategi, som viste sig at være den rigtige. Desværre endte vi ikke sæsonen dér, hvor vi ville, men vi kan være stolte at de podieresultater, som vi har opnået undervejs. Også en kæmpe tak til hele holdet bag Formula Racing fra mig, lyder det fra Johnny Laursen.


Ingen podier til Formula Racing i udfordrende ELMS-finale
(Foto: Formula Racing)

Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Læs mere om:
  • Conrad Laursen
  • Johnny Laursen
  • Nicklas Nielsen
  • Formula Racing
  • Portimão
  • 22/10/23 - Portimão - ELMS
  •