Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Eurocup-3

Opturen fortsatte for Gravlund i Valencia

Eurocup-3 
16/10/23 

Sebastian Gravlund sikrede sæsonens bedste resultater i Eurocup3 og kæmper nu med om topplacering i mesterskabet.
 


Når teknikken samarbejder er det markant lettere at skabe resultater. Sådan gik det i weekendens løb på Valencia-banen, hvor Gravlund kæmpede sig fremad i det konkurrencedygtige felt.

Årets bedste kvalifikationsresultat landede allerede lørdag, hvor Sebastian sikrede syvende startplacering til første løb - bare tre tiendedele sekund efter den hurtigste kører.

I løbet kostede en halvskidt start en placering, og på trods af at farten var god nok til at holde fast i køreren foran, kunne Sebastian ikke gå forbi:

- Starten er bare så vigtig i de her biler. Banen er svær at overhale på, og på grund af aerodynamikken er det virkelig svært at sætte en overhaling op, så her blev jeg hængt lidt til tørre - også selvom en ottendeplads stadigvæk er godkendt, fortæller Sebastian Gravlund, som var tredjebedste rookie-kører i feltet.


Kvalifikationen til søndagens løb rakte til en tiendeplads. Det var ikke umiddelbart tilfredsstillende, men det var nok mere et tegn på udvikling:

- Havde man tilbudt mig en tiendeplads i kvalifikationen i starten af sæsonen, ville jeg have været glad, så det er nok et udtryk for at jeg har udviklet mig rigtig meget i denne sæson. Mit bundniveau er hævet, og jeg ved at potentialet er til mere end en tiendeplads, forklarer han.

Og det beviste han i søndagens løb, hvor han allerede da starten gik skød frem i feltet og avancerede til ottendepladsen. Havde der ikke været en længere safety car-periode, kunne det måske være blevet til mere, men til gengæld ser rookie-mesterskabet nu pludselig mere interessant ud:


- I søndagsløbet var jeg næstbedste rookie foran nogle af dem som var foran mig i mesterskabet, så jeg er rykket op på fjerdepladsen i rookie-mesterskabet. Det er bestemt en mulighed at snuppe tredjepladsen ved finaleløbet, så det er min målsætning nu, afslører Sebastian Gravlund:

- Det har været en svær start på sæsonen, men nu synes jeg at både MP Motorsport og jeg selv er kommet godt efter det. Hvis vi kan tage tredjepladsen i rookie-mesterskabet har vi fået det optimale ud af sæsonen, så jeg går all in på at skabe forudsætningerne for det!

Finaleløbet i Eurocup3 køres på Formel 1-banen i Barcelona den 11-12. november.

Gravlund Motorsport ApS

Kim Gripping

Læs mere om:
  • Sebastian Gravlund
  • Circuit de Catalunya
  • Ricardo Tormo
  • 15/10/23 - Ricardo Tormo - Eurocup-3
  • 12/11/23 - Circuit de Catalunya - Eurocup-3
  •