Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Youngtimer Challenge

Dansk Mesterskab YT2 afgjort af Svensker

Youngtimer 
10/10/23 

YoungtimerDesværre blev det Ola Håkansson YT1 kører som afgjorde det Danske Mesterskab i YT2.
 

Tom Jørgensen kom til finale med 18 point foran Henrik Have Jakobsen. Efter heat 1, var Tom Jørgensen foran med 20 Point.

I Heat 2 mistede Ola Håkansson herredømmet over sin YT1 bil og skred over i Tom Jørgensen som derved knækkede hjulophæng og måtte udgå.

Det var derfor så godt som umuligt for Tom Jørgensen længere at blive Dansk Mester.

Henrik Have Jakobsen og Tom Jørgensen stod lige med point til Heat 3, dog med den udfordring at Henrik Have starter P2 og Tom Jørgensen starter P19 i YT 2 klasse.

Tom Jørgensen kørte en fantastik heat og kørte sig sikkert op til en 3 plads, men Henrik Have havde fået et forspring som ikke kunne hentes.

Efter en sæson hvor Tom Jørgensen har kørt stabilt, godt og har været hurtig, er det en svær kamel for Tom at sluge. DM afgjort af langsom YT1 kører.

Det viser at det ikke er optimalt med en DM Finale hvor YT1 og YT2 kører sammen. Vi så også YT2 kørere kæmpe at komme forbi langsomme YT1 kørere, og derved fik deres gode fair race spoleret. Det vil være fair at sige, Dansk Mesterskab burde afgøres af egen divisions køre egenskaber. Hvordan en svensker kan stille op i DM Finale er ukendt.

Tom Jørgensen


Læs mere om:
  • Padborg Park
  • 08/10/23 - Padborg Park - Youngtimer
  •