Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Touring Car Racing Denmark

Uforløsende TCR-sæsonafslutning for Silas Rytter

TCR Denmark 
03/10/23 

TCR DenmarkDen 18-årige sæbynit kom aldrig med til tops i årets sidste løb på FDM Jyllandsringen - men sikrede andenpladsen i TCR's U25-mesterskab.
 

Planen var at slutte stærkt af og vise konkurrenterne, at den nordjyske TCR-debutant bliver endnu hurtigere i 2024-sæsonen. Sådan gik det ikke helt, for efter en skuffende kvalifikation var der langt til toppen:

- Jeg fik en ret dårlig kvalifikation, som gjorde at jeg skulle starte første heat fra tiendepladsen. Vi nåede at teste lidt andre opsætninger på bilen i warmup'en, men det gav ikke nok til at jeg kunne køre mig langt frem i heatet, fortæller Silas, der med en niendeplads til gengæld kunne starte fra andenpladsen i det næste heat. Og her var planen klar - måske også for klar:

- Efter første heat følte jeg mig godt tilpas i bilen, så mit fokus var udelukkende på at vinde det heat. Inden jeg kom så langt, havde jeg lidt kontakt med en af konkurrenterne som gjorde, at jeg røg af banen og en tur gennem sandkassen. Det var super ærgerligt, for jeg havde egentlig farten til at kæmpe med om sejren, siger Silas.


(Foto: Jesper Larsen / Grippo)

Finaleheatet blev startet fra tiendepladsen, og en placering midt i feltet er alt andet end optimal, hvis man gerne vil fremad - for konkurrencen er hård:

- Det er svært, for de ti forreste i finaleheatet er alle dygtige og hurtige, så man skal virkelig give den gas. Samtidig er der en del masen og puffen midt i feltet, så man skal både kunne angribe fremad og forsvare sig bagtil ... så jeg skal nok være glad for den ottendeplads!, siger Silas Rytter.

På trods af et par udfordrende løb sidst på sæsonen slutter Silas på andenpladsen i TCR Denmarks U25-mesterskab.


(Foto: Grippo)

Glæden er også stor, når snakken falder på sæsonen 2023 og samarbejdet med Insight Racing som helhed:

- Vi har gennem sæsonen vist, at vi sagtens kan køre med i spidsen af feltet. Nu skal vi have bygget noget mere stabilitet på, så vi er der hele tiden. Jeg er virkelig taknemmelig for det arbejde, alle i teamet har leveret i løbet af sæsonen. Det har været sjovt, hårdt og lærerigt, og lige nu er der rigtig lang tid til foråret 2024!

Rytter Motorsport


Læs mere om:
  • Silas Rytter
  • Jyllandsringen
  • 01/10/23 - Jyllandsringen - TCR Denmark
  •