Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans

Le Mans testdag

Le Mans 
30/04/03 

Le MansPå søndag afvikles den officielle testdag på Le Mans. Det er første og tilmed eneste chance for de 50 deltagende biler + de 6 reserver, for at prøve materiellet af på den krævende La Sarthe bane inde det går løs midt i juni.
 

Det er i øvrigt i år, 80 år siden det første 24 timers løb blev kørt på Le Mans og dengang var banen 17, 2 km lang, og den så radikalt anderledes ud end den bane vi kender i dag.
Nutidens Le mans banen er 13,8 km. lang og dermed en af verden længst racerbaner.

Testdagen køres på søndag, den 4. maj, men allerede fra på fredag går det officielle arrangement i gang på Le Mans, fordi fredag og lørdag bruges til teknisk kontrol af bilerne.

Vi som tilskuere kan så fundere over hvad vi får ud af en testdag på Le Mans. Der er jo ikke nogen grund til at tro at Bentley, Audi og Courage viser deres reelle styrke den dag, men vi kan måske få en indikation om hvor hurtig det vil gå i GT og GTS klassen hvor i hvert fald de nye teams er nødt til at køre 100%, så de har en idé om hvor hurtigt deres biler køre på denne bane.

Søndag den 4. maj køres der fra klokken 9 til 13 og igen fra klokken 14 til 18.


Læs mere om:
  • 15/06/03 - Le Mans - Le Mans
  •