Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rallycross - DM

Lige ved og næsten: Linnemann Promotion kæmpede med om DM på Nysumbanen

Rallycross - DM 
25/09/23 

Alt var linet op til en nervepirrende finaleweekend, da Linnemann Promotions kørere deltog i DM-finalen i Rallycross på Nysumbanen.
 


(Foto: Grippo)

De fire rallycrosskørere var skarpt forberedt og klar til at sætte sidste angreb ind for at sikre gode placeringer i mesterskabet. For Kenneth Jensen var det intet mindre end Danmarksmesterskabet i 0-1600-klassen, som var på spil, og helt frem til finaleheatet så det lovende ud - også selvom mesterskabet skulle afgøres i finaleheatet.

Her startede sydsjællænderen fra andenpladsen og fik en rigtig god start, som sendte ham på kurs mod førstepladsen. Konkurrenten lukkede helt som forventet døren og udløste en kollision, der satte ham ud af kampen om sejren - og dermed titlen.

"Kenneth havde det hele under kontrol indtil finaleheatet, hvor en lidt hård kørsel på banen betød at hovedafbryderen i hans bil lukkede af - og inden han var i gang igen, var løbet sådan set kørt", fortæller Ulrik Linnemann, som alligevel er tilfreds med indsatsen:


(Foto: Grippo)

"Havde jeg været i samme situation, ville jeg nok have gjort præcis det samme. Det var møguheldigt at det skulle koste mesterskabet, men når det er sagt, har han kørt flotte resultater hjem hele året, og det håber jeg at han også kan se, når skuffelsen fortager sig", siger Ulrik Linnemann.

Teamets to andre kørere i 0-1600-klassen, Emilie Haukeland og Mads Larsen, havde en blandet weekend, hvor den norske racerpige med en flot andenplads i finalen nåede op på fjerdepladsen i mesterskabet - en placering, hun deler med Mads, der måtte udgå i semifinalen med en defekt kobling.

Majbritt Linnemann fik langt om længe oprejsning efter en sæson med tekniske udfordringer. I et 16 deltagere stort felt i Super2000-klassen kørte hun sig ikke bare til en plads i finalen; hun sluttede årets sidste finale på en tredjeplads:

"Jeg er virkelig glad for at se Majbritt tilbage i toppen. Hun har haft en hård sæson, både med tekniske problemer og udfordringer rent fysisk, men hun viste virkelig hvad hun består af i weekenden. En fantastisk afslutning på sæsonen, som jeg tror giver ekstra power til alt det hårde arbejde, vi skal lave i vinterpausen", siger Ulrik Linnemann, som også kan glæde sig over at teamets juniorkører, Victoria Linnemann, leverede varen:


(Foto: Grippo)

"Victoria sikrede sig DM-sølvet i Crosskart Mini-klassen efter en rigtig fin weekend, og det varmer at jeg kan se næste generation også kan finde ud af at give den gas", siger han.

Sæsonen på de danske baner er overstået for i år, men for Ulrik Linnemann venter et af årets højdepunkter allerede i den kommende weekend: NGK Masters, det uofficielle verdensmesterskab i Folkerace, der afholdes i Karlstad.

"Jeg er blevet valgt ud som én af 100 deltagere i år, og jeg er slet ikke i tvivl om at det bliver en fantastisk weekend! Vi har bygget en gammel Opel Astra klar til weekenden, så nu skal vi over og give svenskerne lidt baghjul", griner Ulrik Linnemann.

Linnemann Motorsport

Kim Gripping

Læs mere om:
  • Majbritt Linnemann
  • Ulrik Linnemann
  • Victoria Linnemann
  • Linnemann Motorsport
  • Nysum
  • 23/09/23 - Nysum - Rallycross - DM - DM
  •