Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Touring Car Racing Denmark

Martin Andersen og Outzen Motorsport overvandt problemer og endte på podiet i Nightrace

TCR Denmark 
18/09/23 

TCR DenmarkLørdag middag lå det ikke lige for, at Martin Andersen og Outzen Motorsport kunne forvente at køre med om pokalerne i TCR Denmarks næstsidste afdeling for i år - Nightrace på Padborg Park.
 

Aftenløbet på den sønderjyske bane er et helt særligt stop på den danske kalender, og for Martin Andersen og Outzen Motorsport lykkedes det at runde årets gæsteoptræden i den danske topserie af med manér efter et godt comeback.

Optakten var nemlig præget af tekniske udfordringer for Martin Andersen, der kæmpede med dårlig balance i bilen. Fejlen viste sig at være relateret til bremsesystemet, og efter et svært 1. heat blev fejlen fundet og rettet.

Og derfra blev det en god aften for Martin Andersen. Lørdagens andet heat gav en andenplads fra samme startposition efter et veldisponeret løb - og det blev samtidigt også vejen til et godt udgangspunkt i finalen på Nightrace.

Martin Andersen startede her som nummer tre, og kunne i fællesskab med den forsvarende mester Kasper H. Jensen og Mike Halder slå et tidligt forspring. Det forspring holdt hele vejen til mål, og dermed var en tredjeplads til Nightrace en realitet efter en svær optakt for Martin Andersen og Outzen Motorsport.

- At køre ud til andet heat og konstatere, at vi havde fundet fejlen, var virkelig en stor forløsning. Det havde været en helvedes uge indtil da, for vi startede onsdag med at spilde en hel testdag på en defekt. Da vi så kom tilbage, fik vi det her nye problem og kæmpede længe med det, forklarer Martin Andersen. Han tilføjer:

- Så på den baggrund er jeg meget godt tilfreds - jeg var godt med i kampen i finalen og kunne tage en tredjeplads, selvom det ikke var under lige optimale forhold hele vejen.

Nightrace-auraen

Med finaler, der køres efter solnedgang har Nightrace på Padborg Park også en speciel plads for Martin Andersen. Han vandt løbet i 2018, og kunne lørdag aften fejre en ny tur på skamlen sammen med masser af glade sponsorer og gæster hos Outzen Motorsport.

- Michael Outzen og hele holdet har gjort et kæmpe arbejde for at sikre nogle virkelig fine rammer for alle gæsterne. Outzen Motorsport er ikke fast inventar i TCR Denmark, men vi er blevet taget virkelig godt imod, og jeg fik masser af positive kommentarer om mit comeback til TCR på dansk jord. Det betyder rigtig meget, afrunder Martin Andersen.

Niklas Majgaard


Læs mere om:
  • Martin Andersen
  • Outzen Motorsport
  • Padborg Park
  • 16/09/23 - Padborg Park - TCR Denmark
  •