Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

International Motor Sports Association

IMSA på Indianapolis: Frederik Schandorff kæmper videre for Le Mans-billet

IMSA 
15/09/23 

Med to afdelinger tilbage af IMSA-mesterskabet har Frederik Schandorff hjulpet McLaren-teamet Inception Racing frem til en føring i kampen om en billet til 24-timersløbet på Le Mans i 2024.
 


(Foto: Inception Racing)

Efter et skuffende løb på Virginia International Raceway for tre uger siden, hvor en uheldig episode under et pitstop udløste en straf og ødelagde holdets lovende mulighed for en sejr, er Frederik Schandorff, Brendan Iribe og resten af Inception Racing klar til en ny omgang IMSA-ræs.


(Foto: Inception Racing)

Det dansk-amerikanske McLaren-setup stiller op til 10. afdeling af GTD-mesterskabet, hvor makkerparret holder en foreløbig fjerdeplads. Takket være de gode resultater fører Brendan Iribe imidlertid kampen om den prestigefyldte Bob Akin Award, som tildeles sæsonens bedst præsterende bronze-klassificerede kører – og udløser en invitation til 24-timersløbet på Le Mans.


(Foto: Inception Racing)

– Løbet i Virginia var sådan set en katastrofe, for vi havde farten til at vinde, men en banal fejl under et pitstop sendte os ud af kampen. En crewmedlem samlede en bolt op under bilen, mens den blev tanket med benzin, hvilket gav os en ærgerlig straf. Heldigvis er stillingen tæt i toppen, og med to afdelinger endnu kan meget stadig nå at ske. Jeg ser frem til at køre på Indianapolis Motor Speedway, det bliver endnu en debut på en legendarisk amerikansk racerbane med en helt særlig historisk stemning og atmosfære. Og så krydser jeg naturligvis fingre for, at vi kan bære den gode fart fra sidste afdeling videre til denne weekend, lyder det fra Frederik Schandorff.


(Foto: Inception Racing)

Da det amerikanske sportsvognsmesterskab har højeste prioritet hos Frederik Schandorff må danskeren denne weekend stå over i Lamborghini Super Trofeo, hvor Schandorff – som fører Pro/Am-mesterskabet sammen med Hongkong-køreren Alex Au – afløses af spanske Patrick Kujala i fjerde afdeling i Valencia.


(Foto: Inception Racing)

10. afdeling af GTD-mesterskabet i IMSA WeatherTech SportsCar Championship begyndte med officiel træning fredag den 15. september og efterfølges af endnu en træning samt kvalifikation lørdag den 16. september. Det to timer og 40 minutter lange sportsvognsløb flages grønt søndag den 17. september klokken 13.10 lokal tid – det er klokken 19.10 i Danmark. Løbet kan følges live på Viaplay.


(Foto: Inception Racing)

IMSA Battle on the Bricks
Tidsplan - Indianapolis Motor Speedway

Fredag den 15. september
2.40 PM (20.40) – Practice #1 (90 min)

Lørdag den 16. september
8.55 AM (14.55) – Practice #2 (90 min)
1.25 PM (19.25) – Qualifying LMP2 (15 min)

Søndag den 17. september
1.10 PM (19.10) – RACE (2 hours 40 min)

Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Læs mere om:
  • Frederik Schandorff
  • Indianapolis Motor Speedway
  • 17/09/23 - Indianapolis Motor Speedway - IMSA
  •