Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SuperCup

Turen går til Padborg for Hankook SuperCup

SuperCup 
12/09/23 

Hankook SuperCup tager turen mod Padborg Park, når den 5. afdeling af 2023 skal afvikles i forbindelse med Night Race eventen.
 

De 6 tilmeldte kørere behøver dog ikke at tænde lyset på racerne, da klassen har afviklet alle fire kørsler, inden solen dykker ned under horisonten.

Arne Hansen kommer til den sønderjyske bane som førende i både det generelle samt Oldboysmesterskabet. Han har dog ikke langt ned til Claus Møller Jensen, som er toer i det generelle, men førende i Hankook SuperCup 200 mesterskabet.


Mark var virkelig Bossen på Djursland, men nu er han tilbage på banen, hvor han allerede har haft to starter med Clio’en. Så han bliver spændende at følge igen denne weekend.
(Foto: JJ Media)

Jamen, hvordan kan det lade sig gøre, når Arne Hansen også kører i en bil i 200 klassen? Jo, der er forskellige pointskalaer i de to mesterskaber, så derfor er de to stillinger ikke ens.

Arne har leveret stabil kørsel, og scoret point i samtlige løb i år, selvom der var et besøg i sandfanget på Ring Djursland i løb 1.

Claus har haft tekniske defekter mere end en gang, men har altid fået det løst på hurtigste og bedste vis, så han hurtigt var tilbage på banen igen, uden at miste alt for mange point. Men to pointløse løb, har ikke gjort det nemt for ham i år.

Mikkel Brix Kristensen er treer i det generelle mesterskab, og firer blandt Hankook SuperCup 200 bilerne. Teknikken har drillede dem på Djursland, hvor den unge kører gik glip af løb 1, og måtte afgive føringen i løb 3, da bilen begyndte at sætte ud. Det skulle dog gerne være løst, hjemme på værkstedet.

Jeff Nigel Lyngø-Grosen er også tilbage fra værkstedet. Bilen fik en lidt hård medfart på Sturup Raceway, og var egentlig gjort pæn til Djursland – blot for at finde ud af, at gearkassen havde fået en skade, og reservedelene havde en lidt længere leveringstid, end Jeff havde tid til. Men nu er pakken dukket op, og den hvide VW Polo GTI er køreklar igen.

Mark Bossen var sikkerheden selv på Djursland, hvor han blev weekendens bedst scorende kører. Han har virket fået fart på i den let genkendelige Renault Clio III. Mark sprang dog over Sturup Raceway, så det gør at han er lidt bagud på point i både den generelle og i Hankook SuperCup stillingen. Men snubler Claus eller Arne, kan han måske godt komme til at presse dem lidt senere på året.

Sidst men ikke mindst er Jakob Borum klar med Honda Integra’en endnu en gang. Djursland sluttede før tid, da mekanikerne ikke kunne få bilens motor til at køre ordentligt. Hans chancer for top-3 i det generelle mesterskab er allerede udspillet, så han kører efter heatsejre i resten af sæsonen, foruden pokaler i Oldboysmesterskabet.


Mikkel Brix Kristensen viste rigtig god fart i heat 3 på Ring Djursland, inden bilen begyndte at drille. Hvis han kan få den til at køre i 15 minutter + 1 omgang uden knas, kan han meget vel stå øverst på podiet i et eller flere løb i weekenden.
(Foto: JJ Media)

Det specielle ved Night Race, er at det bliver afviklet over fredag og lørdag. Som tidligere nævnt, kører Hankook SuperCup kun i dagslys, men arrangementet slutter i mørke, hvor flere af de andre klasser tænder lysene på racerne, og skal forsøge at navigere rundt på banen.

Vi håber at se rigtig mange tilskuere på banen – og husk at møde op i god tid, da vi kører tidligt på dagen. Skulle man alligevel være forhindret, kan weekendens tre løb følges live eller genses på YouTube: https://www.youtube.com/@DanskMotorsportLive

Tidsplanen for weekenden lyder som følger (ret til ændringer forbeholdes):

Fredag
Kvalifikation 09.55
Løb 1 15.47

Lørdag
Løb 2 12.10
Løb 3 16.20

Kørerforeningen Gruppe N National SuperCup

JJ Media


Læs mere om:
  • Padborg Park
  • 16/09/23 - Padborg Park - SuperCup
  •