Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Indy NXT

Triumf i USA: Christian Rasmussen amerikansk mester

Indy NXT 
11/09/23 

Indy NXTMissionen lykkedes – tredje mesterskab på fire år
 

Den 23-årige racerkører Christian Rasmussen blev søndag aften dansk tid amerikansk mester i Indy NXT, klassen lige under IndyCar. I finalerunden på Laguna Seca-banen i Californien skulle der køres to løb denne weekend; sæsonens sidste. Lørdag sikrede danskeren sig andenpladsen, efter en sikker og velovervejet indsats uden de store risici, og grundet det særlige pointsystem behøvede han herefter blot at deltage i søndagens løb for at sikre titlen.

Her blev det til en knusende sikker sejr; den femte af slagsen i indeværende sæson. Christian Rasmussen klarede presset med bravour, og understregede hvorfor Danmarks seneste stortalent i bilsport allerede er en eftertragtet herre blandt IndyCar holdene.


Champions Ring – en amerikansk tradition.
(Foto: Christian Rasmussen)

Indy NXT er for IndyCar hvad Formel 2 er for Formel 1; sidste skridt før toppen. Med en ydelse på op til 500 hk og tophastigheder omkring 300 km/t er det seriøse kræfter der slippes løs når starten går, og i modsætning til Formel 2 er Indy NXT-bilerne også konstrueret så de kan klare de særlige krav der stilles når der køres løb på ovalbaner; en amerikansk specialitet.

Det er tredje gang på kun fire år Christian Rasmussen sikrer et mesterskab i talenttrappen ”Road to Indy”, hvor endestationen er amerikanernes svar på Formel 1: IndyCar. Det er en bedrift der tåler sammenligning med de bedste af hans forgængere der alle nu er at finde i IndyCar.

Christian Rasmussen er født og opvokset i Dragør på sydspidsen af Amager. Herfra besluttede han, i samråd med familien, at forsøge lykken i Guds eget Land, og skabe en karrierevej ad den vej for at få opfyldt sin store passion: at blive professionel racerkører. Det var i 2018, og siden har han ikke set sig tilbage. Forude venter det store eventyr!

Christian Rasmussen Racing

Bo Baltzer Nielsen
BBN Consult


Læs mere om:
  • Christian Rasmussen
  • Christian Rasmussen i titelkamp
  •