Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Diverse Motorsport

DASU Elitenyt

Diverse 
06/09/23 

Bastian Buus er den nye Porsche Supercup-mester - Christian Rasmussen nærmer sig mesterskabssejr
 


(Foto: Porsche AG)

Siden sidst

Bastian Buus er den nye mester i Porsche Supercup

Den kun 20-årige Bastian Buus har opnået sin karrieres hidtil største præstation, da han i weekenden, på Monza, sikrede sig titlen som Porsche Supercup-mester 2023.

Det var et intenst og nervepirrende sidste løb for Buus, hvor han på anden omgang blev påkørt, hvilket sendte ham bagerst i feltet. Den unge Porsche Junior-kører fik dog kæmpet sig tilbage til en 13. plads, og samtidig sørgede teamkammeraten Harry King for at holde rivalen Larry ten Voorde bag sig. Dette resulterede i, at Buus kunne køre over målstregen som vinder af det særdeles prestigefyldte mesterskab.

Læs mere om løbet i pressemeddelelsen fra Bastian Buus(Foto: Prema Racing)

Siden sidst

Vesti vinder Sprint Race på Monza

På Monza kørte Frederik Vesti andensidste afdeling af Formel 2-mesterskabet. I fredagens qualifying blev det til en P8, hvilket betød, at Vesti skulle starte som P3 i Sprint Racet om lørdagen. Her gik det forrygende for danskeren, hvor han førte løbet fra start til slut. Det er nu Vestis femte løbssejr i dette års Formel 2-mesterskab.

I modsætning til lørdagens succes, endte Frederik Vesti desværre med at måtte udgå i søndagens Feature Race efter en påkørsel på første omgang.

Vesti, som fortsat ligger 2’er i mesterskabet, har stadig muligheden for at vinde mesterskabet, hvis han opnår et yderst godt resultat til finaleafdelingen, som køres på YAS Marina Circuit d. 24. - 26. november. Han har 24 point op til Théo Pourchaire.

Læs mere om løbet i pressemeddelelsen fra Frederik Vesti(Foto: Chris Owens)

Siden sidst

Femteplads til Christian Rasmussen i Indy NXT

For Christian Rasmussen blev weekendens løb i Indy NXT til en femteplads på Portland International Raceway. Rasmussen var involveret i et uheld på første omgang, men kom dog på banen igen, hvor han fik kørt sig op til en femteplads.

Den mesterskabsførende Christian Rasmussen har nu én runde tilbage af Indy NXT-mesterskabet, og skal han vinde mesterskabet, skal han føre med mindst 54 point efter sæsonens sidste løb.

Læs mere og se highlights her(Foto: Grippo)

Siden sidst

Formel 4 på Ring Djursland

På Ring Djursland blev der i weekenden kørt fjerde afdeling af det danske Formel 4-mesterskab. Der blev kørt fire heat i løbet weekenden med tre forskellige løbsvindere. I heat 1 tog Mathias Bjerre Jakobsen sejren, i heat 2 løb Magnus Pedersen med sejren og i heat 3 og 4 var det Mikkel Gaarde Pedersen, som vandt.

Læs mere om løbet i pressemeddelelsen fra Formel 4 Danmark(Foto: Niklas Majgaard Andersen)

Siden sidst

DKL i Vojens

I Vojens blev dette års anden og sidste afdeling af karting-serien, Danish Karting League, kørt i weekenden. I DASU Senior vandt Luca Magnussen (og vinder af det samlede mesterskab), i Dasu Junior tog Viktor Snebjørn sejren (hvilket han ligeledes gjorde i det samlede mesterskab) og i KZ2 blev Julius Lassen finaleløbets nr. 1 på podiet mens Andreas Falch vandt det samlede mesterskab. I de små klasser gik sejren til Zacharias Svanholm i Mini60, og i Micro60 vandt Ralf Jespersen.


Det sker

7 danskere til WEC 6 Hours of Fuji

I FIA World Endurance Championship er det blevet tid til sjette runde af mesterskabet, hvor der skal køres 6 Hours of Fuji i Japan.

Set med danske øjne er der rigeligt at holde øje med, da hele syv danskere skal køre løbet. I Hypercar-klassen skal der holdes øje med Nicklas Nielsen (#50, Ferrari AF Corse), Michael Christensen (#5, Porsche Penske Motorsport) og Mikkel Jensen (#93, Peugeot TotalEnergies). I LMP2 deler Oliver Rasmussen og David Heinemeier Hansson bil (#28, JOTA), og i LM GTE AM er det Michelle Gatting (#85, Iron Dames) og Mikkel O. Pedersen (#77, Dempsey - Proton Racing), som der skal holdes øje med.

Løbet i Fuji køres søndag d. 10. september kl. 04:00 om morgenen og kan ses på fiawec.tv.(Foto: Chris Owens)

Det sker

Afslutning på Indycar og Indy NXT i Californien

I Indycar bliver der den kommende weekend kørt sæsonens sidste afdeling. Løbet køres på WeatherTech Raceway Laguna Seca i Californien. Christian Lundgaard ligger på en 8. plads i mesterskabet, og skal han en plads længere op, skal han levere et resultat helt oppe i toppen af feltet for at komme foran australske Will Power, som Lundgaard har 31 point op til.

Christian Rasmussen indtager også WeatherTech Raceway Laguna Seca, hvor Indy NXT kører en doubleheader - det vil sige, at der køres løb både lørdag og søndag. Det er årets to sidste afdelinger, og alt peger på, at den kommende løbsweekend bliver karrierens hidtil største øjeblik for Rasmussen, da han lige nu fører mesterskabet stort med hele 65 point ned til Hunter McElrea, og dermed står enormt stærkt til at vinde mesterskabet.

Læs mere og find tidsplan her(Foto: Porsche)

Det sker

Buus i Porsche Carrera Cup Deutschland

Den nu nykårede Porsche Supercup-mester, Bastian Buus, skal allerede bag rattet igen den kommende weekend i Porsche Carrera Cup Deutschland, som denne gang køres på tyske Sachsenring. Det er 11. og 12. afdeling, som køres, og Buus ligger nr. fire i mesterskabet med kun et enkelt point op til Loek Hartog på tredjepladsen.

Der køres løb lørdag og søndag, og det hele kan ses på Viaplay.


Læs mere om:
 • Bastian Buus
 • Christian Lundgaard
 • Christian Rasmussen
 • David Heinemeier Hansson
 • Frederik Vesti
 • Magnus Pedersen
 • Mathias Bjerre Jakobsen
 • Michael Klitgaard Christensen
 • Michelle Gatting
 • Mikkel Gaarde Pedersen
 • Mikkel Jensen
 • Mikkel O. Pedersen
 • Nicklas Nielsen
 • Oliver Rasmussen
 • Fuji
 • Monza
 • Ring Djursland
 • Sachsenring
 • 03/09/23 - Monza - FIA Formula 2
 • 03/09/23 - Monza - Porsche Super Cup
 • 03/09/23 - Ring Djursland - Formel 4 DK
 • 10/09/23 - Fuji - FIA WEC - FIA VM
 • 10/09/23 - Sachsenring - Porsche Carrera Cup Germany
 •