Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Drag Racing

Dansker vinder EM for fjerde gang i træk

Drag Racing 
29/08/23 

Marcus Christiansen har siden 2018 domineret dragracing-disciplinen som forsvarende europamester. Den 29-årige dansker har nu sikret sig titlen igen i Super Twin Top Fuel-klassen for fjerde gang i træk.
 


(Foto: Marcus Christiansen)

Marcus Christiansen vandt søndag sæsonens næstsidste løb i EM-serien i dragracing på den tyske bane Hockenheimring, og med det tilhørende pointforspring har han igen sikret sig titlen som europamester forud det sidste løb i EM-serien på den engelske bane Santa Pod i september.

Det beskedne tomandsteam bestående af Marcus som kører og hans far Claus som mekaniker har siden 2018 sikret sig EM-guldet i dragracing i den højeste Super Twin Top Fuel-klasse mod flere store internationale teams. Det danske team har altså vundet EM fire gange i træk i forlængelse af, at EM ikke blev afholdt i 2020 og 2021 pga. corona.

Passionen er den primære drivkraft for far og søn, der bruger rigtig meget tid i farens værksted i Smørum for at optimere den motorcykel, der stadig kan kaldes Europas hurtigste dragracer.

- Det er rigtig fedt, at vi har vundet titlen for fjerde gang. Marcus og jeg lægger rigtig meget tid og mange ressourcer i at bygge maskinen og tage afsted til løbene, hvor vi er oppe mod kørere på store teams, der har langt flere ressourcer end os. Det er heller ikke en sport med store præmiepenge, så det er 100% passionen der driver os, fortæller Claus Christiansen.

Resultater og stillinger kan findes her

DMU - Danmarks Motor Union