Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon Car

Frederik Schandorff gør comeback på FDM Jyllandsringen

Special Saloon 
18/08/23 

Når Grand Prix Danmark løber af stablen på FDM Jyllandsringen den kommende weekend, bliver det med Frederik Schandorff på startlisten i en Lamborghini Super Trofeo.
 


(Foto: Lamborghini Media)

Han er vant til at kæmpe om trofæerne på de udenlandske racerbaner, men den kommende weekend vender Frederik Schandorff næsen hjemad og stiller op på FDM Jyllandsringen i forbindelse med årets største event, Grand Prix Danmark. Danskeren gæster nemlig det danske mesterskab for sportsvogne, Special Saloon Car, og stiller til start i en Lamborghini Super Trofeo-racer.


(Foto: Lamborghini Media)

Anledningen er 60-året for Lamborghini, som i Danmark fejres i forbindelse med weekendens aktiviteter på FDM Jyllandsringen. Der forventes et stort rykind af Lamborghinier, som tilskuere kan opleve på en særlig VIP-parkeringsplads, mens hele syv Super Trofeo-racere stiller op til kamp på racerbanen.


(Foto: Lamborghini Super Trofeo)

– Det er en af de weekender, man som dansk racerkører ser enormt meget frem til. Jeg har ikke kørt på Jyllandsringen i flere år, fordi min karriere i dag udelukkende foregår i udlandet. Men jeg har mange gode minder fra banen og vandt for eksempel min første Formel Ford-sejr til Grand Prix Danmark for præcis 10 år siden. Det er en fed mulighed for at komme hjem og køre foran alle mine danske sponsorer og fans. Stor tak til alle, som har været med til, at dette har kunnet lade sig gøre – og virkelig fedt af Lamborghini Copenhagen at kombinere 60-året med en hyldest til motorsporten, lyder det fra Frederik Schandorff.


(Foto: Lamborghini Media)

Mens det kun bliver til en enkelt Special Saloon Car-deltagelse for Frederik Schandorff, så kører danskeren i år en fuld sæson i Lamborghini Super Trofeo Europe. Her fører Schandorff og Hongkong-køreren Alex Au i øjeblikket mesterskabet i Pro/Am-klassen efter tre afdelinger, hvor duoen senest sikrede en podieplacering på Nürburgring tidligere på sommeren.


(Foto: Lamborghini Media)

Weekendens afdeling af Special Saloon Car blev skudt i gang med træning fredag den 18. august. Kvalifikation og første heat finder sted lørdag den 19. august, mens andet heat samt afvikles søndag den 20. august. Alle løb kan streames live på YouTube-kanalen Dansk Motorsport Live.


(Foto: Lamborghini Media)

Special Saloon Car Grand Prix Danmark
Tidsplan – FDM Jyllandsringen

Fredag den 18. august
16.15 – Træning (20 min)

Lørdag den 19. august
10.15 – Kvalifikation (20 min)
15.00 – Løb #1 (15 min + 1 omg)

Søndag den 20. august
11.55 – Løb #2 (15 min + 1 omg)
15.45 – Løb #3 (15 min + 1 omg)

Livestreaming lørdag
Livestreaming søndag

Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Læs mere om:
  • Frederik Schandorff
  • Jyllandsringen
  • 20/08/23 - Jyllandsringen - Special Saloon
  •