Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Touring Car Racing Denmark

Silas Rytter kom stærkt gennem dramatisk løbsweekend

TCR Denmark 
08/08/23 

TCR DenmarkByløbet Copenhagen Historic Grand Prix bød på drama og sammenstød i massevis, da TCR Denmark kørte sin fjerde afdeling af mesterskabet på den københavnske bybane. Silas Rytter kom gennem weekenden næsten skadefri - og med et godt resultat i bogen.
 


(Foto: Svaerkefoto)

De to træninger blev brugt på fornuftig vis til at bygge farten op i den hvide Hyundai i30N TCR og lære banen bedst muligt at kende inden tidtagningen. Her kørte Silas sig til sjettehurtigste omgangstid, men på grund af berøring af banens markører, såkaldte floppy's, fik nordjyden en tidsstraf som rykkede ham ned på tiendepladsen.

Det første heat var kaotisk med masser af kontakt mellem deltagerne. Netop som Silas kom ud på langsiden stod en bil på tværs af banen, og Silas undgik kun med nød og næppe en hård kollision. Da han kunne sætte i gang igen, opstod et teknisk problem med bilen, og han måtte køre i mål på tiendepladsen.

Igen i andet heat var der flere uheld, men Silas holdt hovedet koldt og undgik de farlige situationer, så han kunne køre over målstregen på en flot fjerdeplads.


(Foto: Svaerkefoto)

Med resultaterne fra de to første heat kunne Silas starte finaleheatet fra sjettepladsen, og efter en genstart med lidt tumult kom han godt afsted i feltet. Først kunne han gå forbi U25-rivalen Gustav Birch og efterfølgende kørte han sig i position til at udfordre Jan Magnussen på femtepladsen. Havde der været flere omgange, var det måske lykkedes for sæbynitten at gå forbi den erfarne konkurrent, men i denne omgang måtte han holde sig bagved.

For Silas har karrierens første byløb været en vild og kaotisk oplevelse, som han glæder sig til at gentage:

- Den her weekend har været vildere og hårdere end jeg havde forestillet mig. Koncentrationen skal være på 100 procent fra start til slut, og forholdene har været virkelig krævende. Det har været en kæmpe oplevelse, og jeg er godt tilfreds med resultaterne - jeg har lært rigtig meget af at være med her, fortæller Silas, som ikke er upåvirket af konkurrenternes uheld og skader:

- Flere af mine konkurrenter har været involveret i nogle kedelige uheld, og der er blevet skadet biler for rigtig mange penge. Det er den trælse side af de her byløb, og selvom ingen er kommet til skade, er det ikke sjovt at se sine konkurrenter stå på sidelinjen med udsigt til nogle halvstore regninger. Jeg håber at det lykkes at få bilerne gjort klar til start igen hurtigst muligt, så vi kan kæmpe videre ude på asfalten, siger Silas.


(Foto: Svaerkefoto)

Næste løb på kalenderen er Valvoline Grand Prix Danmark på FDM Jyllandsringen om bare to uger. Silas og Insight Racing er klar til at give den fuld gas til årets største løbsweekend på den midtjyske bane.

Rytter Motorsport


Læs mere om:
  • Silas Rytter
  • Bellahøj (Gadeløb)
  • 06/08/23 - Bellahøj (Gadeløb) - TCR Denmark
  •