Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

FIA Formula 2

Vesti udbygger føring

FIA Formula 2 
24/07/23 

Med i alt 153 points i mesterskabet og for 7. gang på podiet i år manifesterer Vesti sin førerposition i F2 ovenpå den netop overståede weekend på Hungaroring udenfor Budapest.
 


(Foto: Prema Racing - Joan Codina.)

Som hurtigste mand i træning, på provisional pole indtil på sidst push lap, hvor Vesti måtte nøjes med 3. bedste tid og se sig slået med sølle 0.009 sek. til australske Jack Doohan på pole, var takterne sat til en rigtig stærk weekend. Vesti fører nu med 11 points til 2eren i mesterskabet efter en flot andenplads i søndagens feature race.


(Foto: Prema Racing - Joan Codina.)

”Jeg er ikke typen, der hæfter mig ved antal points i sig selv. Jeg forsøger at gøre mit arbejde bedst muligt hver dag og holde fokus på mig selv – og ingen andre. Men selvfølgelig slog det hårdt at miste så mange points, som jeg gjorde på Silverstone og næsten få nulstillet min føring efter at måtte udgå p.g.a en hasarderet påkørsel fra konkurrent. At kunne slå så hurtigt tilbage, som jeg netop har vist på Hungaroring og udbygge min føring, straks jeg får chancen, er det, der betyder noget for mig. Og sikkert også for en del andre omkring mig”, smiler Vesti.


(Foto: Prema Racing - Joan Codina.)

Vesti satte sit tunge fingeraftryk fra start i søndagens løb. Faktisk blev en stålsat og aggressiv overhaling i det allerførste sving et afgørende øjeblik, der kom til at definere resten af løbet for Vesti.

”Min plan var at skulle tage én af de to kørere foran i starten - gerne begge. Jeg fik en god start og gik på ydersiden af Victor Martins i første sving. Han blokerer sine bremser og rammer mig. Det var rent held, der ikke skete mere. Vi fortsatte begge uden, at det kostede os noget. Derfra handlede det ret så meget om at matche de stærkeste køreres pit strategi og spare dæk på en glohed bane. Doohan var umulig for mig at nå.”


(Foto: Prema Racing - Joan Codina.)

Lørdagens sprint var som søndagens løb en ret så kedelig affære at se på udefra. På en bane, der ikke levnede mange overhalingsmuligheder, hvor kørerne lå på én lang række med næsten samme afstand til hinanden og en Vesti, der pga. den omvendte startgrid startede lagt nede i feltet, blev det ikke til points.


(Foto: Prema Racing - Joan Codina.)

Allerede torsdag står Vesti klar igen denne gang på belgiske Circuit de Spa-Francorchamps.

Dorte Riis Madsen


Læs mere om:
  • Frederik Vesti
  • Hungaroring
  • 23/07/23 - Hungaroring - FIA Formula 2
  •