Diverse Motorsport

DASU Elitenyt

Diverse
18/07/23

Lundgaard skriver dansk historie, Malthe er på podiet - dem her skal du holde øje med i næste weekend.

Siden sidst

Christian Lundgaard - Første danske vinder af Indycar
(Foto: Travis Hinkle)

Første danske vinder af Indycar

Weekenden har budt på en masse motorsport, hvor særligt Christian Lundgaard skinner igennem ved at være den første dansker nogensinde til at vinde et løb i NTT Indycar Series. Løbet blev afholdt i Honda Indy Toronto, hvor Benjamin Pedersen også deltog i løbet.

Læs mere og se highlights her

(Foto: Jules Beaumont )

Podie til Malthe Jakobsen

Derudover blev der kørt European Le Mans Series på Circuit Paul Ricard i Le Castellet, Frankrig. Her kunne Malthe Jakobsen i bil nr. 37 køre over målstregen som nr. 2. Frederik Schandorff slutter som 4’er, efter en straf der forhindrede ham i at opnå en podieplacering. Nicki Thiim, Gustav Birch, Jens Møller, Valdemar Eriksen, Nicklas Nielsen, Conrad Laursen og Johnny Laursen var også i blandt de deltagende danskere.

Læs mere her:
Stærk opkørsel sikrer Malthe Jakobsen podieplacering

Se highlights her:

Sebastian Øgaard med to podieplaceringer

På den Hollandske bane, Zandvoort, kørte Sebastian Øgaard og Sebastian Gravlund 4. afdeling af formelserien Eurocup-3, hvor Sebastian Øgaard afsluttede løbsweekenden med en 2. plads samt en 3. plads.

Dobbelt podie til Sebastian Øgaard i stærk Zandvoort-weekend
Topplacering blev Gravlunds højdepunkt på Zandvoort

David Walther kører sig frem til en 3. plads

David Walther deltog i 4. afdeling af kartingserien, Champions of the Future, på den italienske bane i Cremona. Her formåede han at køre en 3. plads hjem i finalen med en startplacering som nr. 8.

Det sker

Mesterskabsførende danskere på Hungaroring

Den kommende weekend byder også på masser af race. På Hungaroring i Ungarn kører Kevin Magnussen Formel 1, og den mesterskabsførende Frederik Vesti kører Formel 2. En anden mesterskabsførende dansker - Bastian Buus, kører også på Hungaroring i weekenden i Porsche Supercup.

Sørensen og Schandorff i IMSA

I USA køres der IMSA-løb på Lime Rock Park. Her deltager Marco Sørensen og Frederik Schandorff.

2 x Christian på Iowa Speedway

For at blive ved det amerikanske tager Christian Lundgaard endnu en løbsweekend i Indycar, hvor der køres på Iowa Speedway. På samme bane kører Christian Rasmussen med i Indy NXT, og ligger lige nu 2’er i det samlede mesterskab.