Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Touring Car Racing Denmark

Ingen kunne holde Marius fra U25-succes

TCR Denmark 
14/07/23 

TCR DenmarkDen norske Audi-kører tog maksimumpoint i U25 efter en stærk indsats på Falkenberg Motorbana. Blandt de erfarne kørere i Trofeo var René Povlsen tilsvarende suveræn.
 


(Foto: Stump Photo)

I årets første to løb har den norske rallycross-kører hentet blandede resultater. Om det er Falkenbergs teknisk krævende banelayout eller den norske teenager blot har fundet takten med sin Audi RS 3 LMS, vides ikke, men kombinationen var flyvende i Sverige.

Allerede i første heat var nordmanden helt med fremme på en generel fjerdeplads, og med to sjettepladser i de efterfølgende to heat, hentede han både gode point til U25-stillingen og det generelle mesterskab, hvor han nu er på en delt niendeplads med Michelle Halder. Den tyske racerkører var igen godt kørende og kunne med stabile resultater bevare sin tredjeplads i U25-mesterskabet.


(Foto: Stump Photo)

Gustav Birch måtte tage fra Sverige med årets mindste pointhøst. Banen og konkurrenterne var hård kost for den førende i U25-mesterskabet, som i finaleheatet kolliderede med Kevin Brandsborg og faldt ned gennem feltet med et punkteret fordæk.

Uheldige var også feltets to DS3 Cup-oprykkere. Kevin Brandsborg havde masser af fart i sin Honda Civic Type-R og sikrede sig ottende startplacering til første heat. Den udnyttede han ikke optimalt, men med en niendeplads kunne han starte andet heat fra forreste række ved siden af Philip Lindberg. Men da starten gik, røg trækakslen, og en potentiel topplacering blev afløst af frustrationer. TPR Motorsport fik repareret bilen inden finaleheatet, men her endte skader efter kollisionen med Birch med at gøre kål på pointhøsten.

Også Silas Rytter oplevede modgang. Efter lørdagens andet træningspas fik bilen en teknisk defekt, der gjorde, at han ikke blev klar til kvalifikationen og Silas Rytter måtte derfor starte som nummer 21 og sidst i heat 1. Han fik arbejdet sig frem i feltet med i alt 9 overhalinger til en 12. plads i heat 1, men samlet set blev weekenden en mindre skuffelse for nordjyden, som mistede en placering i den samlede stilling, hvor han nu er nummer 8. I U25 stillingen er Silas nummer 2 efter den førende Gustav Birch.

Didrik Esbjug var tilbage i feltet efter at have stået over Ring Djursland-afdelingen, og der var også kommet mere fart i nordmandens Honda. En kollision med Christian Skaar i første heat kostede point, og herfra var det svært for nordmanden at komme med frem i feltet.


(Foto: Stump Photo)

Meteorregn i Trofeofeltet

De orange Audi'er fra Meteor Racing sad tungt på toppen af Trofeo i en weekend, hvor ingen af Trofeo-kørerne formåede at gøre sig gældende i den generelle stilling før i finaleheatet. Med 14. bedste tid i kvalifikationen var René Povlsen hurtigste Trofeo-kører, og sådan fortsatte resten af weekenden. Povlsen snuppede tre Trofeo-sejre foran teamkammerat Allan Kristensen.

Den pointrige weekendtur til Sverige har sendt René Povlsen til toppen af Trofeo-stillingen foran Lars Højris og Allan Kristensen.

Hjemmebanekøreren Christian Skaar havde et dramatisk sammenstød med Didrik Esbjug i første heat, hvor venstre forhjul faldt af svenskeren Audi. Mekanikerne ved Team Auto Lounge Racing leverede en pragtpræstation og fik bilen køreklar igen til andet heat. I finaleheatet sikrede Skaar en tredjeplads blandt Trofeo-kørerne som en flot afslutning på en hård weekend.

Kim König kørte en flot weekend på Falkenberg, hvor han hentede tredjeflest point i Trofeo-stillingen og efter tredje afdeling af mesterskabet befinder sig på fjerdepladsen i mesterskabet. Det må give blod på tanden til en stærk anden halvdel af sæsonen for den nordsjællandske kører.

Se TCR ved Copenhagen Historic Grand Prix på DR1

Alle tre heat fra CHGP vises live og uden geo-blokering på Danmarks Radio. Se med søndag den 6. august fra klokken 11.10 - uanset om du er i Danmark, Sverige eller trænger til et afbræk fra sommerferien under varmere himmelstrøg:

Heat 2 sendes live kl. 11.05 på DRTV App samt drtv.dk, specifikt www.dr.dk/drtv/kanal/drtv-live_192122

Heat 3 sendes live kl. 14:45 på DR1, DRTV App, drtv.dk, specifikt www.dr.dk/drtv/kanal/dr1_20875

TCR Denmark

Læs mere om:
 • Allan Ørgaard Kristensen
 • Christian Skaar
 • Didrik Esbjug
 • Gustav Birch
 • Kevin Brandsborg
 • Kim König
 • Lars Højris Nielsen
 • Marius Solberg Hansen
 • Michelle Halder
 • Philip Lindberg
 • René Povlsen
 • Silas Rytter
 • Bellahøj (Gadeløb)
 • 06/08/23 - Bellahøj (Gadeløb) - CHGP
 • 06/08/23 - Bellahøj (Gadeløb) - TCR Denmark
 •