Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Endurance Championship

Mikkel O. Pedersen tog sin anden VM-sejr

FIA WEC 
12/07/23 

World Endurance ChampionshipStruer-køreren kørte Proton Competitions Porsche i front på Monza
Sammen med sine to teamkammerater Christian Ried og Julien Andlauer kom Mikkel O. Pedersen til tops, da femte afdeling af verdensmesterskabet for sportsvogne – FIA World Endurance Championship – blev kørt på den legendariske Monza-bane i Norditalien.
 


Mikkel O. Pedersen (t.v.) vandt med Julien Andlauer og Christian Ried VM-afdelingen på Monza
(Foto: Jürgen Tap)

”Jeg afleverede bilen efter mit stint med en føring på 12-13 sekunder til bilen på andenpladsen, og den føring holdt Julien i mål,” fortæller Mikkel O. Pedersen, der var den anden af trioens kørere, som sad i Proton Competitions Porsche 911 RSR-19 under det 6-timerlange løb.

”Christian havde lavet sin bedste kvalifikation i år, så vi skulle starte som treer, og så var han godt med på tiden. Bronzekøreren skal jo sidde næsten to timer i bilen, så hans niveau er meget afgørende for resultatet, og heldigvis tabte han denne gang ikke så meget tid, så han lå 50 sekunder efter Iron Dames Porsche, som førte løbet, da jeg overtog bilen.”


Under sit stint fik Mikkel O. Pedersen kørt Proton Competitions Porsche 911 RSR-19 frem til førstepladsen
(Foto: Jürgen Tap)

Monza-banen er en af Mikkel O. Pedersens favoritter. I sin tid i Porsche Supercuppen satte han her banerekord, og han fandt også hurtigt tempoet i starten af sit stint.

”Jeg kom hurtigt ind i rytmen, og jeg fik at vide over radioen, at jeg var hurtigste bil på banen. Jeg jagtede og overhalede nogle af konkurrenterne foran, og det hele kørte bare. Vi var også lidt heldige med safety car, men vi havde en stærk bil og holdt os ude af problemer,” forklarer Mikkel O. Pedersen.

”Mod slutningen af mit stint gik vi i front. Jeg havde overhalet Iron Dames-Porschen, en Ferrari og en Aston, hvorefter jeg nåede frem til GR Racings Porsche, som førte. Den fik jeg lukket hullet til. Vi kæmpede, og der var lidt kontakt, og da han så pittede lidt før mig, var vi i front.”

Sejren på Monza var den anden løbssejr i VM-sammenhæng for Mikkel O. Pedersen, og det var den første i denne sæson.

”Det er dejligt at få en sejr mere. Kan vi vinde på Monza, kan vi også vinde på Le Mans – det er bare et længere løb, men modstanderne er de samme som på Le Mans,” siger racerkøreren fra Struer. ”Vi havde udfordringer med bilen på Portimao og Spa, men vi havde en god bil på Le Mans, men der fik vi ikke mulighed for at bevise, at vi er hurtige. Det var dejligt, at vi kunne få det bekræftet på Monza.”

Sejren på Monza betyder, at Mikkel O. Pedersen, Julien Andlauer og Christian Ried er rykket frem på fjerdepladsen i VM-stillingen, blot syv points fra holdet på andenpladsen.

www.mikkelopedersen.com


Læs mere om:
  • Mikkel O. Pedersen
  • Monza
  • 09/07/23 - Monza - FIA WEC - FIA VM
  •