Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Endurance Championship

Forrygende Ferrari: Nicklas Nielsen kørte sig til VM-podie på hjemmebane

FIA WEC 
10/07/23 

World Endurance ChampionshipEndnu en stærk præstation af den danske Ferrari-fabrikskører og holdkammeraterne, som sikrede sæsonens tredje VM-podie på Monza.
 


(Foto: Ferrari Media)

Efter et skuffende 24-timersløb på Le Mans i juni lykkedes det i weekenden for Nicklas Nielsen og teamkammeraterne, italienske Antonio Fuoco og spanske Miguel Molina, at vende tilbage til toppen af VM-serien med en andenplads i femte afdeling af FIA World Endurance Championship.


(Foto: Ferrari Media)

At det seks timer lange løb blev afviklet på det italienske holds hjemmebane, Monza, gjorde det kun ekstra stort for trekløveret at stille sig på podiet foran de mange tilskuere. Over 65.000 fans havde nemlig fundet vej til den berømte racerbane, hvor der helt naturligt var store håb om topresultater til Ferraris to Hypercars.


(Foto: Ferrari Media)

Det var Miguel Molina, som startede det seks timer lange VM-løb fra forreste række, efter at Antonio Fuoco havde sluttet på en andenplads i lørdagens kvalifikation – blot nogle tusindedele af et sekund fra den pole-vindende Toyota. Nicklas Nielsen overtog bilen efter de første to stints og holdt en andenplads, da han med to timer og 20 minutter tilbage af løbet afleverede den røde Ferrari 499P #50 til Fuoco, som kørte den i mål. Trekløveret præsterede et problemfrit ræs og formåede at holde sig i toppen af Hypercar-feltet, dog uden at være i stand til at true de vindende rivaler fra den regerende verdensmester, Toyota.


(Foto: Ferrari Media)

– Jeg har aldrig oplevet så mange tilskuere til et sportsvognsløb, og man kunne virkelig mærke kærligheden til Ferrari fra de mange nationale fans. Det var enormt overvældende, lyder det fra Nicklas Nielsen.


(Foto: Ferrari Media)

Nielsen, Fuoco og Molina skal igen i aktion for Ferrari og AF Corse, når sjette afdeling af FIA World Endurance Championship afvikles på japanske Fuji den 8.-10. september.


(Foto: Ferrari Media)

Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Læs mere om:
  • Nicklas Nielsen
  • Monza
  • 09/07/23 - Monza - FIA WEC - FIA VM
  •