Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DS3 Cup

Tæt race med udfordringer på Falkenberg

DS3 Cup 
10/07/23 

DS3 CupDS3 Cup bød på punkteringer, pokaler og bøjede pladedele under årets svenske løbsweekend, som blev kørt på en godt sommervarm Falkenberg Motorbana.
 

Milan Rytter var hurtigste kører i kvalifikationen, men med de fem første kørere inden for 0,201 sekund var der lagt i ovnen til tætte fights og godt racerløb.


(Foto: Grippo)

Rytter fik en skidt start på første heat, men lagde pres på Dennis Bannergård, mens Jaakko Louhi fulgte godt med på tredjepladsen.

Felix Heiberg havde masser af fart i sin bil og skød frem fra sin startplacering som nummer fem. Han lagde pres på Milan Rytter, mens også Niklas Abrahamsen begyndte at lægge an til overhalinger. Det var dog Heiberg, som først kunne gå forbi Rytter og siden Bannergård. Den føring holdt han stædigt fast i, mens Rytter efter et par omganges jagt måtte i pit på grund af en punktering.

Samme skæbne led også Bannergård, der måtte se Niklas Abrahamsen overtage en ellers lovende podieplacering.


(Foto: Grippo)

I midten af feltet var der intens kamp mellem Danny Skinbjerg, Nicolai Jonas og Linda Vekka. Skinbjerg kom med en optimistisk nedbremsning for enden af start/mål-langsiden sendt ind i chikanen og fik lavet en bule i siden på Linda Vekkas bil. Det profiterede Nicolai Jonas af, men han måtte kort efter køre i pit med løbets tredje punktering.

Også Jaakko Louhi blev ramt af en punktering, hvilket betød at han måtte overlade sin tredjeplads til Linda Vekka. Han kunne dog holde fjerdepladsen til det ternede flag.

Søndagens andet løb startede med Dennis Bannergård i pole position foran Danny Skinbjerg. Igen blev der kæmpet hårdt om placeringerne allerede i første sving. Her måtte Jaakko Louhi en tur gennem gruset, da han løb tør for asfalt.


(Foto: Grippo)

Dennis Bannergård kom godt fra start og kunne denne gang holde sig forrest hele vejen til målstregen med Felix Heiberg ikke langt bag sig. Milan Rytter kæmpede sig frem fra bagerste startplacering, men efter bare fem omgange måtte han strække våben og køre i pit med en teknisk defekt.

Niklas Abrahamsen tog tredjepladsen foran Jaakko Louhi, som i denne weekend er rykket lidt tættere på toppen af feltet på trods af udfordringer undervejs.

Nu venter en velfortjent sommerferie til DS3 Cup-kørerne, inden sæsonen fortsætter ved Grand Prix Danmark på FDM Jyllandsringen den 18-20. august.

DS3 Cup

Kim Gripping

Læs mere om:
  • Falkenberg
  • 09/07/23 - Falkenberg - DS3 Cup
  •