Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Touring Car Racing Denmark

Tre kørere og to teams har hjemmebanefordel i weekenden

TCR Denmark 
07/07/23 

TCR DenmarkToppen af dansk banesport er beriget med deltagelse af teams og kørere fra vores nabolande. I weekenden er TCR Denmark krydset over grænsen til Sverige, og det giver fordel til de lokale kørere.
 

Svenskerne har en stærk motorsportstradition og har i de sidste 30 år haft en række utroligt stærke touringcar-kørere, som har markeret sig både i skandinavisk og international motorsport. Falkenberg Motorbana og Västkustloppet har ligeledes stærke traditioner; weekendens løb er 70. udgave af Västkustloppet, som årligt har samlet toppen af svensk motorsport på den lille og hurtige racerbane ved Sveriges vestkyst.


(Foto: Stump Photo)

Der forventes flere tusinde tilskuere til weekendens løb, hvor TCR Denmark er én af hovedattraktionerne - måske især på grund af deltagelsen fra de svenske kørere og teams. Og mon ikke kørerne kan mærke opbakningen fra publikum helt inde bag hjelmen?

Kevin Engman har fået en drømmestart på mesterskabet og befinder sig inden Västkustloppet på en delt andenplads i TCR Denmark, bare et enkelt point bag Kasper H. Jensen. Andenpladsen deler han med tyske Mike Halder, mens der er syv point ned til Jan Magnussen og Michael Markussen på en delt fjerdeplads.

Til gengæld har Engman ikke kørt på Falkenberg de sidste ti år, så det er erfaringer helt tilbage til hans unge dage i det svenske Junior Touring Car Championship, som skal komme ham til gode. Med det tempo, han har lagt for dagen i denne sæson, vil det overraske hvis ikke han lægger billet ind på topplaceringerne.

For Engmans teamkammerat, Christian Skaar, bliver det første gang han skal køre løb på Falkenberg Motorbana. Fordelen for begge Auto Lounge Racing-kørere er, at de danske baner også er nye, så evnen til hurtigt at lære en ny bane at kende, har de allerede bevist. Skaar ligger også godt med i Trofeo-mesterskabet for kørere over 40 år og kan med et godt resultat bringe sig op blandt de førende i mesterskabet.

Sammen med Auto Lounge Racing står TPR Motorsport for de største teams i TCR Denmark. De to svenske teams fylder godt på deltagerlisten, og den svenske TPR-kører, Anton Bergström, kan håbe på et godt resultat på hjemmebane. Bergström, som de seneste sæsoner har deltaget i først DS3 Cup og siden TCR Denmark, har haft en svær sæsonstart med sin nye Audi RS 3 LMS. Han har ikke tidligere kørt race på Falkenberg, så for ham gælder det også om hurtigt at få banen ind under huden og få skabt grundlaget for et godt resultat.

Se med på DRTV og DR2 uden geoblocking

Alle tre heat fra Falkenberg Motorbana vises live og uden geo-blokering på Danmarks Radio. Se med søndag den 9. juli fra klokken 11.10 - uanset om du er i Danmark, Sverige eller trænger til et afbræk fra sommerferien under varmere himmelstrøg:

11.10: Race 1 live på www.drtv.dk og på DRTV App
www.dr.dk/drtv/kanal/drtv-live_192122

14.20: Race 2 + 3 live på www.drtv.dk, DRTV App og på DR2
www.dr.dk/drtv/kanal/dr2_20876

TCR Denmark

Læs mere om:
  • Falkenberg
  • 09/07/23 - Falkenberg - TCR Denmark
  •