Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Endurance Championship

Mikkel Jensen topmotiveret før nyt VM-brag på Monza

FIA WEC 
06/07/23 

World Endurance ChampionshipMikkel Jensen og resten af Team Peugeot TotalEnergies møder op med fornyet energi, når femte afdeling af FIA World Endurance Championship afvikles på Monza den kommende weekend.
 


(Foto: Team Peugeot TotalEnergies)

Der er optimisme at spore hos den danske Peugeot-fabrikskører, Mikkel Jensen, som sammen med teamkammeraterne, Jean-Éric Vergne og Paul Di Resta, gør sig klar til seks timers VM-løb på italienske Monza den kommende weekend. Det dansk-fransk-britiske trekløver viste overraskende performance i seneste afdeling af verdensmesterskabet på Le Mans, hvor holdets Peugeot 9X8 for første gang i en ellers foreløbig udfordrende sæson fartmæssigt var med i den bedste del af Hypercar-feltet. En afkørsel og problemer med teknikken i løbets sidste timer betød imidlertid, at holdet måtte acceptere en femteplads.


(Foto: Team Peugeot TotalEnergies)

– Jeg ser frem til at komme videre med VM-programmet efter et 24-timersløb på Le Mans, hvor vi viste gode takter og kunne matche topfeltet på omgangstiderne. Det løfter motivationen på hele holdet, når man pludselig er med til at kæmpe om topresultaterne, og det bliver spændende at se, hvad vi kan udrette på seks timer på Monza. Umiddelbart er det dog ikke en bane, som passer perfekt til vores 9X8. Vi kæmper med traktion og tophastighed, som netop er de to væsentligste faktorer for succes på en bane som Monza. Men lad os nu se. Vi har stadig svært ved at tale om forventninger, men hvis vi kan køre et clean løb uden problemer og bære vores performance videre fra Le Mans, så tror jeg, at det er realistisk, at vi kan kæmpe med i top-fem, lyder det fra Mikkel Jensen.


(Foto: Team Peugeot TotalEnergies)

Femte afdeling af FIA World Endurance Championship på Monza skydes i gang med to træningssessions fredag den 7. juli efterfulgt endnu en træningssession samt kvalifikation lørdag den 8. juli. Det seks timer lange VM-løb flages grønt søndag den 9. juli klokken 12.30. Løbet kan følges live på TV 2 PLAY, Eurosport eller via den officielle WEC-app.


(Foto: Team Peugeot TotalEnergies)

FIA WEC 6 Hours of Monza - Tidsplan

Fredag d. 7. juli
11.30 – Practice #1 (90 min)
16.40 – Practice #2 (90 min)

Lørdag d. 8. juli
10.45 – Practice #3 (60 min)
15.30 – Qualifying Hypercar (15 min)

Søndag d. 9. juli
12.30 – RACE (6 hours)

Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Læs mere om:
  • Mikkel Jensen
  • Monza
  • 09/07/23 - Monza - FIA WEC - FIA VM
  •