Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Endurance Championship

Michael Christensen går efter podiet på Monza

FIA WEC 
06/07/23 

World Endurance ChampionshipPorsche fabrikskører Michael Christensen stiller i weekenden til start i femte afdeling af VM for sportsvogne, FIA WEC, der afvikles på Monza i Italien. Løbet er det første i VM-serien siden skuffelsen på Le Mans, hvor Michael Christensens Porsche sluttede på niendepladsen som bedst placerede Porsche.
 

Der forventes en kæmpe tilskuerinteresse til løbet på Monza, der også kendes som "Temple of Speed". Den nye hypercar-klasse har fået en fantastisk modtagelse og dens popularitet sås tydeligt ved løbet på Le Mans, hvor omkring 325.000 tilskuere så løbet. Ved forrige VM afdeling på Spa mødte 72.000 tilskuere op på løbsdagen og efter Ferraris sejr på Le Mans, forventes en kæmpe interesse på Ferraris hjemmebane.


(Foto: Jürgen Tap - Hoch Zwei)

Michael Christensen stiller til start i klassen for hypercars i Porsche 963 med startnummer 5, som han deler med amerikanske Dane Cameron og franske Frédéric Makowiecki. Ialt 13 biler stiller til start i den hurtige klasse for Hypercars. Udover de to fabriksanmeldte Porscher tæller feltet yderligere to privatanmeldte Porscher, to Ferrarier, to Toyotaer, en Cadillac, to Peugeoter, en Vanwall og en Glickenhaus.

"Det har været godt med nogle ugers pause efter skuffelsen på Le Mans, men nu glæder jeg mig til at komme tilbage bag rattet i vores Porsche 963"
fortæller Michael Christensen. "Det er ingen hemmelighed, at vores debut med den nye Porsche ikke har levet op til vores forventninger. Vores fart og holdbarhed har ikke været på det niveau, vi plejer at være på. Vi vil være med i front og kæmpe om sejre. Vi har fortsat troen på, at vi er på vej i den rigtige retning og vi har lært meget af Le Mans. Vi tager et lille step i den rigtige retning hver gang og jeg håber, vi på Monza kan være med til at kæmpe om en podieplacering. Men når det er sagt, så er konkurrencen fra Ferrari og Toyota virkelig hård og hvis vi skal have en chance for at komme i nærheden af podiet, så skal vi levere en optimal præstation. Men det er vores ambition og jeg ser frem til at få kørt ræs på Monza."

Tidsplan

FIA WEC, 5. afdeling, 6 Hours of Monza

Fredag den 7. juli
1. træning kl. 11.30-13.00
2. træning kl. 16.40-18.10

Lørdag den 8. juli
3. træning kl. 10.45-11.45
Kvalifikation Hypercar kl. 14.40-14.55

Søndag den 9. juli
Løb kl. 12.30-18.30

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Michael Klitgaard Christensen
  • Monza
  • 09/07/23 - Monza - FIA WEC - FIA VM
  •