Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Touring Car Racing Denmark

»Den bliver svær at bygge videre på«

TCR Denmark 
05/07/23 

TCR DenmarkSilas Rytter tog fusen på de fleste, da han med to heatsejre i TCR Denmark på Ring Djursland beviste sit potentiale på dansk topniveau.
 


(Foto: Grippo)

I denne weekend skal tredje afdeling af mesterskabet køres, og mange vil nok holde øje med den 17-årige nordjyde og hans Hyundai i30N. Kan han gøre det igen, eller var det bare en heldig søndag?

For hovedpersonen har fokus ikke ændret sig synderligt siden starten på sæsonen. De to heatsejre har givet selvtillid og blod på tanden - men derudover handler det stadigvæk om udvikling.

- Vi havde en fantastisk weekend på Ring Djursland, som jeg ikke kommer til at glemme lige foreløbigt. Er du gal, det var fedt! Til gengæld betyder successen, at jeg får 40 kilo ekstra vægt i bilen på Falkenberg, så den bliver svær at bygge videre på, fortæller Silas Rytter, der glæder sig til at køre på en ny bane:


(Foto: Grippo)

- Jeg har ikke været på Falkenberg før, men det er der ret mange af konkurrenterne som heller ikke har, så jeg tror at det kan give en mere lige konkurrence for os nye kørere i klassen. Jeg har forsøgt at lære banen i simulatoren, men der bliver travlt for at få lært banen at kende under træningerne lørdag.

Med de erfarne køreres rutine ude af ligningen kunne man komme til at give det nordjyske racertalent en favoritstatus allerede inden afrejsen til Sverige. Her går Silas mere ydmygt til værks:

- Jeg vil meget gerne tage pole position og vinde et heat eller trej ... men lad os holde forventningerne nede. Det er min tredje løbsweekend, så jeg har stadigvæk meget at lære både om bilen, konkurrenterne og mig selv. Kan jeg komme blandt de fem bedste, så er jeg mere end tilfreds, men succeskriteriet er at komme helskindet gennem alle tre heat, så jeg kan hente point til U25-mesterskabet. Så tager vi resten som det kommer, lyder det afdæmpet fra sæbonitten.

Løbene på Falkenberg kan ses live på DRTV og DR2 på søndag:
11.10: Race 1 (DRTV app eller drtv.dk)
14.20: Race 2 & Race 3 (DR2, DRTV app eller drtv.dk)

Rytter Motorsport

Kim Gripping

Læs mere om:
  • Silas Rytter
  • Falkenberg
  • Ring Djursland
  • 18/06/23 - Ring Djursland - TCR Denmark
  • 09/07/23 - Falkenberg - TCR Denmark
  •