Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Endurance Championship

Team Peugeot TotalEnergies er tilbage på Monza

FIA WEC 
04/07/23 

World Endurance ChampionshipEfter et spændende 24-timers Le Mans fortsætter PEUGEOT 9X8 sæsonen i Italien til 5. runde af FIA World Endurance Championship fra den 7. til den 9. juli
PEUGEOT 9X8 vender tilbage til Monza - den bane, hvor alt startede for et år siden
 


(Foto: Team Peugeot TotalEnergies)

Efter at have ført det ikoniske 24-timers Le Mans i næsten 4 timer, sluttede Team Peugeot TotalEnergies på 8. og 12. pladsen i Hypercar-klassen og hele teamet tog herefter arbejdshandskerne på for at gøre sig klar til næste runde i Italien.

6-timers løbet på Monza, som er 5. runde af FIA World Endurance Championship, finder sted fra den 7. til den 9. juli. Det italienske "Temple of Speed" vil være sæsonens første velkendte bane for #93 og #94 PEUGEOT 9X8, da det var her de fik deres debut i FIA WEC sidste år. Til dette løb vil målsætningen være at implementere erfaringerne fra 24 timers Le Mans og at få bekræftet forbedringerne af pålideligheden og ydeevnen af PEUGEOT 9X8.

Monza banen er med sine 5,793 km værdsat af kørerne for sin historie, men især også fordi den er teknisk udfordrende. Den italienske bane er hurtig med flere langsider og dermed mange overhalingsmuligheder, kombineret med krævende sving.


(Foto: Team Peugeot TotalEnergies)

Olivier Jansonnie - Peugeot Sport teknisk direktør: "Målet vil være at udnytte det, vi har opbygget med holdet under 24-timers Le Mans. Vi viste, at vi kan være mere konkurrencedygtige end til de første WEC-runder, og vores mål vil være at gøre det samme i Monza. Løbet burde være mindre kompliceret end Le Mans med hensyn til pålidelighed, da det er kortere, men hvert løb er unikt! Alt, hvad vi implementerede for 24-timers Le Mans, hvad angår teamledelse, vil være det samme til løbet på Monza og helt til slutningen af sæsonen. Vi håber naturligvis, at alt, hvad vi var i stand til at analysere og forstå på Le Mans, vil hjælpe os til at være endnu mere pålidelige. Monza-banen er der, hvor 9X8 fik sin debut, og derfor vil det være interessant for os at se vores udvikling på denne bane.”

Paul Di Resta – PEUGEOT #93: "Efter Le Mans føler alle sig stolte over det, vi formåede at opnå. Vi havde nogle pålidelighedsproblemer til sidst, men når vi ser, hvor vi var inden, kan vi være meget tilfredse med det, vi opnåede som et samlet hold. Jeg håber, at vi vil være i stand til at bruge alt det, vi har lært på Le Mans til de følgende løb, og vi kørere, ingeniører og mekanikere vil gøre, hvad vi kan. Indtil videre har vi i denne sæson haft mange op- og nedture, men efter Sebring pressede vi hårdt på. Vi har taget mange skridt fremad, og så længe vi kan fortsætte i det pace, tror jeg, at det bliver fint.
Det bliver interessant at se, hvor bilen er på den bane, især i forhold til sidste år. Vi kommer til se, hvor de faktiske forbedringer er og om vi har løst de svagheder, vi havde i begyndelsen. Jeg tror ikke, vi vil tage dertil som favoritter, men vi vil fortsætte med at udvikle os, hvor vi kan. Monza er altid et vanvittigt løb, og jeg tror ikke, at dette år bliver anderledes, men vi vil være klar til kampen."

Nico Müller – PEUGEOT #94: "På Le Mans oplevede vi nogle meget positive tegn med hensyn til pålidelighed og ydeevne. Holdet var fantastisk, mekanikerne gjorde et virkelig godt stykke arbejde. Monza er en hurtig bane, bilen har kørt der før, da den fik sin debut i WEC der sidste år, så vi har allerede en god database at bygge ud fra. Jeg elsker Monza. Ud af alle løbene på kalenderen er Monza den, der føles mest som hjemme for mig, tæt på Schweiz. Jeg har kørt mange løb der i løbet af mine junior år og havde en vis succes, da det var her, jeg vandt mit første mesterskab for ganske få år siden. Det er en af de legendariske baner, der har en særlig atmosfære. Når du kommer ind i "Parco Di Monza", kan du mærke historien. Det er altid en fantastisk følelse at gå der, og WEC-løb på denne bane er altid spændende. Jeg ser virkelig frem til det, og forhåbentlig kan vi tilføje en lille smule til Monzas fantastiske historie."


(Foto: Team Peugeot TotalEnergies)

Peugeot Danmark


Læs mere om:
  • Monza
  • 09/07/23 - Monza - FIA WEC - FIA VM
  •