Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

FIA Formula 2

Vesti overalt!!

FIA Formula 2 
03/07/23 

Total dominans. Der stod Vesti på ALT i søndagens feature race på yndlingsbanen Red Bull Ring i Østrig. Alligevel måtte Vesti tage til takke med en 3. plads i et forrygende løb, som Vesti karakteriserer som sit bedste F2 løb til dato. Med weekendens resultat trækker Vesti nu fra sine største konkurrenter i feltet og fastholder forud for Silverstone sin førerposition i mesterskabet for 3. weekend i træk.
 


(Foto: Prema Racing / Joan Codina)

Fra en start position som 2er og en blændende god start strøg Vesti forbi polesitter Victor Martins allerede inden sving 1. Derfra var det en magt demonstration på fart - på dæk og en strategi udført til perfektion.


(Foto: Prema Racing / Joan Codina)

”Jeg var i fuld kontrol i det her løb. Det var den fedeste følelse! Jeg trak stærkt fra de øvrige i feltet, og alligevel formåede jeg at spare mine dæk og kunne dermed holde mine dæk længere på det første stint, inden jeg pittede på 9. omgang. Det samme gjaldt efter pitstoppet, hvor jeg kom ud på det hårde dæk. Også her lykkedes det mig at hente sekunder, mens jeg sparede dækkene. Det er en utrolig stor følelse, fordi de her dæk er alle køreres største udfordring.”


(Foto: Prema Racing / Joan Codina)

På vej til en overlegen sejr tabte en konkurrent et dæk på banen og en safety car ødelagde Vestis løb. Hele feltet samledes, og det benyttede de kørere sig af, der var startet ud på anden strategi end Vesti - og endnu ikke havde haft det obligatoriske pitstop - til at køre i pit. Det sparede dem for de dyrebare sekunder i pitten, når feltet normalt brager afsted. Overfor det hurtige bløde dæk havde Vestis brugte dæk - der skulle holde til slut - ingen chance på de allersidste omgange.


(Foto: Prema Racing / Joan Codina)

”Vanvittigt ærgerligt at se sig selv overhalet - alene pga en safety car, der kommer på det værst tænkelige tidspunkt, hvor jeg har mindre dæk tilbage. I det mindste ved jeg, hvorfor jeg taber min oplagte sejr. Alt hvad jeg kunne kontrollere var under min fulde kontrol. Resten er der intet at gøre noget ved. Det her er reglerne i F2. Dem lever vi alle under. En dag, går det også ud over en konkurrent. En af de største F1 journalister skrev efter løbet til mig, at det her var ”highway robbery”. Lad os bare kalde det det”, storsmiler en glad Vesti - på trods - og som endnu engang ikke har fraveget sin imponerende form på Red Bull Ring. Siden 2019 har Vesti i alle de forskellige junior kategorier sat pole og vundet.


(Foto: Prema Racing / Joan Codina)

Vestis team, Prema, viste endnu engang overlegenhed på set-up og udførelse af Vestis ønsker til ændringer på bilen efter lørdagens sprint. I øvrigt et løb, hvor alle gamblede med en 50/50 chance på valg af dæk på en våd bane, der tørrede hurtigt op og gav halvdelen held i sprøjten - andre ikke. Vesti så sig selv her falde tilbage fra en 3. plads i feltet til udenfor points.


(Foto: Prema Racing / Joan Codina)

Det er en sulten Vesti, der nu i et par dage lader op i UK forud for et brag af en weekend på Englands stolthed af en bane: Silverstone. Her forventes der op imod 400.000 tilskuere.


(Foto: Prema Racing / Joan Codina)

Dorte Riis Madsen


Læs mere om:
  • Frederik Vesti
  • Red Bull Ring
  • 02/07/23 - Red Bull Ring - FIA Formula 2
  •